Hockeysters Wijchen tegen Geel-Zwart in Silver Cup

Foto: MHC Wijchen

Het vrouwenteam van MHC Wijchen komt in de volgende ronde van de Silver Cup uit tegen Geel-Zwart. Dat is bekend geworden bij de loting in Utrecht voor de zevende ronde van het bekertoernooi.

De Wijchense hockeysters spelen op vrijdag 5 april thuis, aanvang 20.30 uur. Geel-Zwart uit Veghel komt net als MHC Wijchen uit in de eerste klasse C. De Brabanders staan momenteel zesde met 23 punten;  Wijchen staan negende met 15 punten.

Knock-outsysteem

De Silver Cup is gericht op teams uitkomend in de eerste  tot en met vierde Klasse. Er wordt direct gespeeld volgens het knock-outsysteem. Tot en met de achtste finales wordt het land verdeeld in 4 (of meer) regio’s en wordt gespeeld binnen de regio.

Door dit systeem hoeven op vrijdagavond geen enorme afstanden te worden afgelegd en komen er meer streekderby’s tot stand. Vanaf de kwartfinales worden de regio’s losgelaten en wordt het schema volledig door loting bepaald.

Competitie

Voor de competitie speelden beide ploegen eerder tegen elkaar in Veghel wat toen een 3-1 overwinning voor Geel-Zwart opleverde. Op 12 mei treffen beide teams elkaar weer voor de competitie, maar dan in Wijchen.

Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen