Knappe zege hockeyvrouwen Wijchen op Union

Vreugde na de 3-2 zege in Malden op Union

Na de klinkende overwinning van afgelopen week waren de hockeyvrouwen van Wijchen erop gebrand opnieuw een mooie wedstrijd te spelen. In Malden deden ze dat met een knappe 3-2 zege op Union tot gevolg. Wijchen heeft nu 8 punten gehaald uit 4 wedstrijden na de winterstop.

In Malden ontspon zich tegen de nummer 3 van de ranglijst vanaf het begin een spannende wedstrijd, waarin het spel op en neer ging. Ondanks kansen aan beide kanten werd er in het eerste kwart niet gescoord.

Paal

In het tweede kwart was het Union dat via een van richting veranderd schot de score opende: 1-0. Niet veel later kreeg ook Wijchen een grote kans, maar de paal stond in de weg.

Gelijkmaker

Na rust ging Wijchen op jacht naar de gelijkmaker. Met een zeer overtuigende press wisten de vrouwen hun tegenstander op eigen helft goed vast te zetten en werden er meerdere kansen gecreƫerd. De eerste strafcorner kwam via de keeper op het lichaam van de lijnstopper. De strafbal die volgde werd verzilverd door Femke Sewalt: 1-1.

Warming-up voor de wedstrijd. Foto: MHC Wijchen

Voorsprong

In het vierde kwart bleef het spelbeeld hetzelfde. Wijchen drukte door en wist via opnieuw Sewalt op een 1-2 voorsprong te komen. Niet veel later was het aanvoerder Anne Jansen die de stand op 1-3 bracht na een goed uitgespeelde aanval.

Aansluitingstreffer

Union zette de laatste minuten alles op alles om nog een resultaat te halen. Ondanks een aantal strafcorners wist Evi van Uden haar doel knap schoon te houden. Pas in de laatste minuut scoorde Union de aansluitingstreffer (2-3), maar de overwinning van Wijchen kwam niet meer in gevaar.

Stand

Wijchen blijft negende op de ranglijst met 15 punten. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 7 april (12.45 uur), thuis tegen Oirschot, de nummer 5.

Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.