Finale jeugdkampioenschap volleybal in Arcus

Foto: Pixabay

In Sportcentrum Arcus in Wijchen wordt zaterdag de finale gespeeld van het NOJK (Volleybaldirect Open) voor A-jeugd. Er doen 8 teams bij de jongens en 8 bij de meisjes mee. De winnaar mag zich Nederlands kampioen noemen.

Volleybaldirect Open (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen) is het grootste en meest populaire jeugdtoernooi van ons land; jaarlijks beginnen 450 tot 500 teams aan de strijd om de nationale titel in 1 van de 4 leeftijdscategorieën.

Wijchen

In Wijchen komen de jongens en meisjes geboren op of na 1 oktober 2005 in actie. De andere categorieën spelen in Apeldoorn, Doetinchem en Deventer.

De eerste wedstrijden in Sportcentrum Arcus beginnen om 9:45 uur. De finales staan gepland rond de klok van 18:00 uur.

Jeugdspelers

Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld; er kunnen daarom ook jeugdspelers meedoen die al uitkomen in seniorencompetities of de landelijke divisies.

De categorieën zijn:

  • meisjes-A+/jongens-A+: Geboren op of na 01-10-2003
  • meisjes-A/jongens-A: Geboren op of na 01-10-2005
  • meisjes-B/jongens-B: Geboren op of na 01-10-2007
  • meisjes-C/jongens-C: Geboren op of na 01-10-2009

Per categorie kan een club 1 team inschrijven (A+-A-, B en C, jongens en meisjes). Deelname is strikt leeftijdsgebonden. Uit Wijchen neemt geen team deel.

Jaap van Kasteel-trofee

Volleybaldirect Open is in januari begonnen met de voorronden, in februari volgden de halve finales, waarna bij de finales in maart en april de prijzen worden verdeeld. Aan de best presterende vereniging over alle categorieën wordt de Jaap van Kasteel-trofee uitgereikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen