Kunstenaar Marianne de Bil speelt met tegenstellingen

Werk van Marianne de Bil, te zien in het Kunsthuis
Werk van Marianne de Bil, te zien in het Kunsthuis
Foto: Marianne de Bil

Beeldend kunstenaar Marianne de Bil houdt tot eind deze maand een expositie bij het Kunsthuis in Wijchen. Onder de titel HART Ruis prikkelt ze de zintuigen van de toeschouwer. De Bil speelt met tegenstellingen: in haar werk is het soms ook ‘extreem stil en ongelooflijk ver weg’.

Haar werk is persoonlijk en gaat over het verliezen van mensen uit haar leven. Op grote doeken schildert ze fragmenten van foto’s uit haar jeugd en noemt die ‘familiestukken’. “Het gaat mij om het delen van een ervaring, een beleving.”

Dun draad

De Nijmeegse kunstenaar De Bil verhoudt zich tot het steeds veranderende beeld wat door de tijd veroorzaakt wordt. Ze gebruikt hiervoor verschillende materialen en meerdere disciplines. Minuscule tekeningen op microscoopglasplaatjes hangen aan dun draad van het plafond naar beneden en zweven er in stilte.

Roman

Marianne de Bil had haar expositie Extreem luid & ongelofelijk dichtbij willen noemen, maar dit was al de titel van een roman van Jonathan Safran Foer. HART Ruis is van 6 tot en met 28 april te zien in het Kunsthuis aan de Kasteellaan 13 in Wijchen. Bezoekers zijn welkom op alle zaterdagen en zondagen tussen 12.00 en 17.00 uur.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen