‘Openheid en groene buffer buitengebieden koesteren’

Foto: Pixabay

Het samenkomen van rust, openheid, authenticiteit en een groene buffer in buitengebieden moeten we koesteren. Dat vindt het CDA Wijchen. Daarom moet er zeer zorgvuldig en doordacht mee omgegaan worden als het over nieuwe, extra woningbouw gaat.

Het gaat bijvoorbeeld om het buitengebied van Alverna (gebied tussen Graafseweg, Panhuisweg, De Berendonck en de woonkern van Alverna). Het CDA wil weten of er een visie is op bouwactiviteiten in dit gebied.

Groene bufferfunctie behouden

“Waaruit blijkt wat acceptabel is qua woningbouw, waar we naartoe werken en hoe we de stedenbouwkundige en cultuurhistorische samenhang en groene bufferfunctie in dit gebied behouden?”, zo vraagt fractievoorzitter Björn Derksen zich af. Hij heeft dan ook namens zijn fractie vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Buitengebied Alverna. Foto: Google Maps

“Door de hele gemeente Wijchen vinden veel bouwactiviteiten plaats. Dat is ook nodig vanwege het woningtekort. Toch zijn er gebieden in onze gemeente waarvan het CDA Wijchen vindt dat hier zeer zorgvuldig en doordacht mee omgegaan moet worden als het over nieuwe, extra woningbouw gaat.”

Buitengebied Alverna

Het gaat veelal over kleinschalige initiatieven van bijvoorbeeld 2 woningen in het buitengebied. Deze bouwplannen in het buitengebied komen volgens Derksen gefragmenteerd naar de gemeenteraad waardoor het ontbreekt aan een totaaloverzicht. “Dit geldt bijvoorbeeld voor het buitengebied van Alverna. Wat is nu de optelsom van deze kleinschalige initiatieven, tot welk punt blijft dit acceptabel en waar werken we naar toe?”

Visie

Daar dient volgens het CDA een visie voor te komen en een overzicht gecreëerd te worden, om de kwaliteiten van dit soort waardevolle delen in het buitengebied te blijven koesteren. Het CDA wil ook weten op welke wijze de gemeenteraad betrokken is bij een visie op de ontwikkeling op bouwen in het buitengebied.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen