Gemeente gaat schadeauto weghalen uit parkeergarage

De grijze Peugeot, die al maanden in de parkeergarage Oostflank staat, wordt binnenkort weggesleept.
De grijze Peugeot, die al maanden in de parkeergarage Oostflank staat, wordt binnenkort weggesleept.
Foto: CDA Wijchen

Een auto met schade, die al maanden geparkeerd staat in parkeergarage Oostflank aan de Meerdreef in Wijchen, wordt donderdag 11 april op last van de gemeente weggehaald.

Het gaat om een grijze Peugeot 206 die al zeker sinds eind vorig jaar in de openbare parkeergarage staat. Het voertuig heeft grote schade: zo ligt de rechterachterzijde in de kreukels.

Volgens artikel 5:4 van de Algemene plaatselijke verordening Wijchen is het verboden een voertuig ‘waarmee als gevolg van andere dan eenvoudig te verhelpen gebreken niet kan of mag worden gereden’, langer dan op 3 achtereenvolgende dagen op een openbare plaats te parkeren.

Vragen CDA

Deze auto en ook andere voertuigen die langdurig in de Oostflank en in de parkeergarage Station Wijchen staan ‘gestald’, waren voor CDA Wijchen begin dit jaar aanleiding om vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Ook zou sprake zijn van illegale races in de garages.

“Parkeergarages zijn niet bedoeld als autostalling of plek waar races gehouden kunnen worden. Dit is ongewenst gedrag”, aldus fractievoorzitter Björn Derksen destijds op de site van wijchen.nieuws.nl.

Parkeergarage Oostflank aan de Meerdreef in Wijchen. Foto: Google Maps

Schade

Het college antwoordde toen op de vragen dat er niks mis is met auto’s die voor lange tijd in een parkeergarage staan gestald. Als de voertuigen verzekerd zijn en beschikken over een geldige apk mogen zij voor onbepaalde tijd geparkeerd staan, aldus het college.

Omdat de Peugeot dermate schade heeft dat er niet mee mag worden gereden, is nu besloten de auto weg te slepen.

Opgeslagen

De gemeente is op basis van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht bevoegd om handelend op te treden. Als de eigenaar van de auto niet voor 11 april zelf de auto weghaalt, doet de gemeente dat. Het voertuig wordt dan opgeslagen op de gemeentewerf aan de Kamerlingh Onnesstraat in Wijchen.

Gemaakte kosten

De eigenaar wordt verzocht om binnen 13 weken, tegen betaling van de gemaakte kosten (zoals de kosten voor het wegslepen en het stallen), het voertuig op te halen. Na die periode van 13 weken wordt het voertuig verkocht of vernietigd.

Als er een duidelijke onevenredigheid bestaat tussen de geringe waarde van de auto en de kosten van het wegslepen en opslaan, kan eerder tot verkoop of vernietiging worden overgegaan.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen