Marijke Snoek met expositie ‘Onderweg’ in De Schakel

'Onderweg XXIII', olieverf op doek, 80 X 100 cm, 2023
'Onderweg XXIII', olieverf op doek, 80 X 100 cm, 2023
Foto: Marijke Snoek

In De Schakel in Wijchen zijn de komende weken schilderijen van beeldend kunstenaar Marijke Snoek uit Leusden te zien. De expositie is getiteld Onderweg en wordt op zondag 14 april geopend.

Onderweg zijn is een thema waar Marijke Snoek al jaren mee bezig is. Haar schilderijen met dit thema worden door een impressionistische stijl gekenmerkt. Ze werkt met olieverf op doek en de inspiratie voor haar werk haalt ze uit de alledaagse omgeving waar mensen onderweg zijn.

Autonoom

Snoek is een autonoom beeldend kunstenaar. Haar opleiding volgde zij aan Academie Minerva in Groningen. Vervolgens studeerde zij tekenen en schilderen aan De Foudgumse School, academie voor de nieuwe schilderkunst.

“Tevens volgde ik masterclasses bij diverse bekende Nederlandse schilders, zoals Matthijs Roling, John Verberk, Marcel Duran, Ben Rikken, Cees Booij en Klaas Werumeus Buning”, aldus Marijke Snoek.

Licht en schaduw

“Vanaf 2014 werk ik voornamelijk met olieverf op doek of paneel en met potlood, houtskool of inkt op papier”, zegt Snoek. “De schilderijen kenmerken zich door een  impressionistische stijl met veel aandacht voor licht en schaduw.”

Zondagen

De expositie Onderweg in De Schakel aan de Pius XII-straat 85 in Wijchen is te bezichtigen op zondagen van 14 april tot en met 26 mei tussen 14.00 en 16.00 uur. Op een ander moment is bezichtiging mogelijk op aanvraag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen