Berita Cornelissen nieuwe rector Maaswaal College

De locatie van het Maaswaal College aan de Veenseweg
De locatie van het Maaswaal College aan de Veenseweg
Foto: Google Maps

Berita Cornelissen (58) is de nieuwe rector van het Maaswaal College. De Boxmeerse is eind vorig jaar als interim-rector aan de slag gegaan en is nu officieel benoemd als rector. Zij volgt Henk Keijman op die in januari afscheid nam als directeur.

De benoeming volgde na een gesprek dat de benoemingsadviescommissie met haar had. De commissie bestond uit een docent en tevens lid van de medezeggeschapsraad, een medewerker van personeelszaken, een afdelingsleider namens de schoolleiding, een ouder, een leerling en Hans Schapenk, voorzitter van het college van bestuur.

Berita Cornelissen, de nieuwe rector van het Maaswaal College. Eigen foto

Jenaplan

Cornelissen volgde de lerarenopleiding wiskunde en biologie en werd op haar 21e wiskunde- en biologiedocent op het Thomascollege in Venlo en studeerde daarnaast pedagogiek aan de HAN.

In 2004 werd ze locatiedirecteur op het Elzendaalcollege in Boxmeer dat sinds 2010 Metameer heet. Daar zette ze het jenaplanconcept mede mee op.

Afscheid

Van begin 2016 tot eind 2018 was ze directeur-bestuurder van Metameer en sinds januari 2019 rector. Daar nam ze eind vorig jaar afscheid om vervolgens op het Maaswaal College aan de slag te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen