AWC wint van UNA en schuift plekje op (fotoserie)

AWC heeft het thuisduel tegen UNA met 2-1 gewonnen en goede zaken gedaan in de strijd om degradatie te ontlopen. Omdat Groene Ster verloor schuiven de Wijchenaren een plekje op in de ranglijst.

De vorige wedstrijd tegen UNA, in november in Veldhoven, verliep tumultueus. Na afloop ontstond een opstootje waarbij trainer Lodewijk de Kruif een rode kaart kreeg en 2 wedstrijden werd geschorst.  De ongeregeldheden leidden ook tot een punt aftrek voor AWC en 100 euro boete. Om ongeregeldheden in Wijchen te voorkomen, waren er diverse veiligheidsmaatregelen getroffen.

Rood

UNA speelde de eerste 20 minuten goed en AWC kon er maar moeilijk onderuit voetballen. Echte kansen waren er niet. In de 17e minuut kreeg UNA via Brian Boogers een goede mogelijkheid, maar doelman Tijn van de Groes stond goed en keerde de inzet.

In de 30e minuut kon Vinay Saltani doorlopen richting de zestien van UNA waar hij onreglementair werd gestopt door Jelle Blom; scheidsrechter Max Broekhuizen twijfelde niet en gaf direct rood. Hierna was het AWC dat het initiatief nam en na een goede voorzet van Bas Brussaard in de 38e minuut kon Youri Hubers, prima wachtend bij de tweede paal, de 1-0 binnenkoppen. Dat werd ook de ruststand.

Rebound

Una probeerde in de tweede helft wel naar voren te spelen en maakte het AWC moeilijk. UNA was dicht bij de gelijkmaker. Toch was het AWC dat op 2-0 kwam via Daan de Bruin die in de rebound binnenschoot. Er kwam wel doellijntechnologie aan te pas om de treffer op het scorebord te krijgen.

UNA speelde daarna alles of niets en kwam via een frommelgoal uit een voorzet van Sten Senders  in de 84e minuut op 2-1 door een eigen goal van AWC.

Inhaalduel

AWC staat met nog 5 wedstrijden te spelen vijftiende; nummer 15 en 16 spelen een nacompetitie, nummer 17 en 18 degraderen. De Wijchenaren spelen op dinsdag 30 april  thuis de inhaalwedstrijd tegen Blauw Geel (20.00 uur) en op zaterdag 4 mei uit tegen Sportlust ’46.