AWC krijgt toch een punt aftrek voor opstootje

Foto: Pixabay

AWC heeft toch een punt aftrek gekregen voor de ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd tegen UNA. De Wijchense club had beroep aangetekend tekent de straf, maar dat heeft uiteindelijk niets uitgehaald.

Naast de puntenaftrek krijgt AWC een geldboete van 100 euro. Eerder al werd trainer Lodewijk de Kruijf bestraft. Hij kreeg na die wedstrijd een rode kaart en werd voor 2 wedstrijden geschorst. Die straf is door de club en de trainer geaccepteerd.

In beroep

De aanklager van de voetbalbond vindt dat AWC verantwoordelijk is voor de ongeregeldheden na afloop van de competitiewedstrijd tegen UNA (1-1), op 19 november in Veldhoven. De Wijchenaren kregen een punt aftrek.

AWC was verbaasd over de straf en is daartegen in beroep gegaan. De zaak kwam voor bij de tuchtcommissie, maar die schaart zich achter de mening van de aanklager. De tuchtcommissie vindt dat niet is vast te stellen dat de trainers van AWC hebben geprobeerd het opstootje in de kiem te smoren na afloop van de wedstrijd.

Rode kaarten

Ook de thuisploeg werd bestraft, zij het met een voorwaardelijke straf van 1 punt in mindering en een geldboete met een proeftijd van 8 maanden. De rode kaarten die trainer Harrie Gommans en speler Max van den Akker van UNA kregen, werden eerder al geseponeerd.

Degradatieduels

AWC heeft nu met het punt aftrek na 15 speelronden 15 punten. En staat daarmee ook vijftiende.  Blijft de debutant in de derde divisie B op die plek staan, dan moet AWC op het eind degradatieduels spelen.

De eerstkomende wedstrijd van de ploeg van trainer De Kruif, die volgend seizoen wordt opgevolgd door Freek Thoone, is zaterdag 13 januari, uit tegen Barendrecht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen