Meivakantie in Museum Kasteel Wijchen

Foto: Pixabay

In de meivakantie is er van alles te doen en te beleven in Museum Kasteel Wijchen. Bij de tentoonstelling Gekruid organiseert het museum verschillende kinderactiviteiten zoals een workshop schilderen of blauwdrukken. Er zijn rondleidingen en de spannende escaperoute ‘Het verloren verhaal van Gelderland’ kan gespeeld worden.

In de tentoonstelling Gekruid kunnen de kinderen (en volwassenen) bijzondere planten ontdekken. En in museumtuin ‘De Tuun’ groeien allerlei planten en kruiden. In de schilderworkshop op 1 mei kan een eigen kunstwerk van een plant of bloem worden gemaakt.

Cyanotypie

Op zaterdag 11 mei maken de kinderen kennis met de fotografische techniek van cyanotypie (blauwdrukken) en maken een eigen uniek kunstwerk. Er is plaats voor 15 kinderen en vooraf aanmelden is verplicht.

Op woensdag 1 en zaterdag 11 mei komt de leesbeestbakfiets naar Museum Kasteel Wijchen. Een vrijwilliger van de Bibliotheek Wijchen vertelt verhalen die te maken hebben met plantjes, groeien en moestuinen.

Speurtocht in het kasteel. Foto: Dick Vogelzang

Wandeling

De gidsen van het museum nemen de deelnemers zondag 5 mei mee voor een wandeling langs locaties in Wijchen die een rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. Oorlogsherinneringen, persoonlijke en lokale verhalen over de bezetting en bevrijding: de gidsen vertellen er alles over.

Speurtochten

Tijdens de openingstijden van het museum kunnen kinderen allerlei speurtochten doen. Met familie of vrienden kan de spannende escaperoute ‘Het verloren verhaal van Gelderland’ worden gedaan en op zondagen is er een weekendrondleiding.

Aanmelden

De meeste activiteiten zijn toegankelijk met een geldig museumticket. Voor de kinderworkshop cyanotypie op 11 mei geldt een toeslag van 3 euro boven op het museumticket. Aanmelden voor de workshop kan via de website van het museum.

In de meivakantie is het museum dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen