Luttikhuis toont verbondenheid met openbare ruimte

Foto: Cis Luttikhuis

Cis Luttikhuis, beeldend kunstenaar met als achtergrond ruimtelijk vormgeven, exposeert vanaf komende zaterdag in het Kunsthuis in Wijchen met expositie Streetburgers. Luttikhuis heeft zich gespecialiseerd in straatfotografie.

Het uitgangspunt voor de kunstenaar uit Molenhoek is dat de wijze waarop de mens de openbare ruimte ordent en zich daarin beweegt, duidelijk maakt hoe hij ermee is verbonden. “In mijn werk probeer ik dit zichtbaar te maken. In beelden van reclames en etalages, van mensen op straat of in het café.”

Docent​

Cis Luttikhuis studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de Hogeschool van Utrecht Creatieve Therapie Beeldend Vormgeven en aan Artez in Arnhem. Later was hij werkzaam als docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Her en der

Zijn foto’s zijn niet samengesteld, geconstrueerd of uitgebreid bewerkt, maar de beelden zijn her en der aangetroffen. In de relatie tussen vorm en inhoud maken ze zich los van de herkomst en verwijzen ze naar zichzelf. Ze tonen hoe de omgeving er uitziet en hoe mensen zich er in bewegen, en laten momenten zien waarin men er al of niet in slaagt zich te verbinden met het leven.

Te zien

Streetburgers is in het Kunsthuis aan de Kasteellaan in Wijchen te zien van zaterdag 4 tot en met zondag 26 mei  2024 op alle zaterdagen, zondagen en maandag 20 mei (tweede pinksterdag), tussen 12.00 en 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen