Informatiemarkt over visie zon en wind in Wijchen

Foto: Pixabay

Wie meer wil weten over het geluid van een windmolen of zien hoe ver een windmolen staat, is welkom op een informatiemarkt die op donderdag 23 mei in Wijchen wordt gehouden. Op de markt wordt de gemeentelijke visie op zon- en windenergie in Wijchen duidelijk gemaakt.

De gemeente Wijchen hield in maart al 2 bijeenkomsten voor inwoners, bedrijven en organisaties. Die gingen toen over de geschikte gebieden voor zon en wind, wat uiteindelijk wordt vastgelegd in een visie op zon en wind.

Noorderlicht

Inmiddels is de gemeente al verder met het onderzoek naar geschikte plekken en wil de opbrengsten van de vorige bijeenkomsten delen middels een informatiemarkt op donderdag 23 mei in MFA Noorderlicht aan de Roerdompstraat 76 in Wijchen (hoofdingang aan de Lepelaarstraat).  De markt bestaat uit meerdere kraampjes met verschillende onderwerpen.

‘Beleefkraam’

Bezoekers kunnen zelf vrij rondlopen en vragen stellen. Bijvoorbeeld over wat slagschaduw doet. Men kan zich laten informeren over waarom er windmolens nodig zijn. Er is ook een ‘beleefkraam’ waar geluid, afstand tot windmolens, slagschaduw een rol spelen.

Elektrisch verbruik

Ook wordt de opbrengst van de eerste participatieronde over de Visie op Zon en Wind gedeeld en worden bezoekers meegenomen in het te verwachten elektrisch verbruik van Wijchen nu en in de toekomst.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen