AWC O23 kampioen en weer terug naar tweede divisie

Spelmoment uit de wedstrijd AWC O23-Spero O23

AWC O23 (onder 23 jaar) is kampioen geworden in de derde divisie G en keert terug naar de tweede divisie. Op eigen terrein werd Spero vorige week met 4-1 verslagen. Omdat concurrent VRC zaterdag met 3-0 verloor van Putten, zijn de Wijchenaren kampioen.

In de laatste wedstrijd van AWC O23 begonnen de Wijchenaren, die voor de winterstop degradeerden, goed, maar had het lastig met echte kansen creëren. Tot halverwege de eerste helft een verdediger van Spero een voorzet niet goed inschatte, waarna Ries Visser na een mooie actie de bal rustig achter de keeper schoot.

Vleugels

De promotie is na winst op Spero binnen voor AWC O23 (donkere tenues); het wachten was op de resultaten van concurrent VRC. Foto: Jos van Beek

De tweede helft ging AWC aanvallend van start en creëerde wel een aantal kansen waaruit Kalle van Kuetsem de verlossende 2-0 binnenschoot.

AWC kreeg daarna vleugels en combineerde er lustig op los. Wederom scoorde Van Kuetsem (3-0) en schoot Stijn van Beek daarna de 4-0 binnen. In de laatste minuten redde Spero nog de eer: 4-1.

Titel

Na die wedstrijd was al zeker dat AWC O23 volgend seizoen terugkeert naar de tweede divisie.

Het wachten was nog op de wedstrijd Putten-VRC, afgelopen zaterdag. Bij verlies of een gelijkspel van VRC zou ook de titel voor AWC zijn. Het werd in die partij 3-0, waarmee O23 ook nog een kampioensfeestje kon vieren.