Restaurant Het Broertje sluit noodgedwongen de deuren

Foto: Tim Mossholder/Pexels

Restaurant Het Broertje in Wijchen is failliet. De horecagelegenheid aan de Spoorlaan (Kromme Ellenoog) is per direct gesloten. Het restaurant opende 12 jaar geleden. Eigenaar Haike Willems opende later een soortgelijk restaurant in Grave, maar dat deed hem de das om.

Het restaurant in Grave, Het Grote Broertje genaamd, liep na de coronaperiode slecht; er werd ook een coronaschuld opgebouwd. Dat bleek uiteindelijk fataal waardoor Willems zich genoodzaakt zag om beide vestigingen te sluiten.

Onverwacht

Op de website van het restaurant in Wijchen laat de leiding weten:

‘Beste gasten en vrienden, Met pijn in ons hart informeren wij jullie dat ons restaurant per direct gesloten is. We begrijpen dat dit nieuws onverwacht is. We werken hard aan een oplossing en hopen jullie binnenkort een update te kunnen geven over de situatie. Wij danken jullie voor jullie begrip en steun.’

Concept

Het concept van het Broertje was (analoog aan de tapasketen van Het Zusje) dat gasten zelf konden kiezen uit meer dan 60 tapasgerechtjes. Voor elke bestelling gold een maximum van 2 gerechtjes per persoon. Men kon onbeperkt van de menukaart bestellen.

Faillissement

Op woensdag 12 juni heeft de rechtbank in Gelderland Het Broertje failliet verklaard.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen