AWC knakt tegen Sportlust in laatste kwartier: 0-4

27 nov 2023, 16:30 Nieuws
voetbal chaos soccer gear cjfl8r eyxy unsplash
AWC heeft tegen het hoog geklasseerde Sportlust ’46 de punten aan de ploeg uit Woerden moeten laten. Lang was er, na een achterstand, de mogelijkheid op een gelijkmaker, maar in het laatste kwartier zakte de Wijchenaren in en scoorden de gasten nog 3 keer.
Tijdens deze wedstrijd bleef AWC-trainer Lodewijk de Kruif uit voorzorg achter de boarding. De trainer, die aan het einde van het seizoen vertrekt , kreeg vorige week in de uitwedstrijd tegen UNA een rode kaart, nadat na afloop bij beide partijen de gemoederen behoorlijk verhit raakten. Tegen Sportlust verving assistent-trainer Alfred Verwaaijen De Kruijf, hoewel AWC nog niks had gehoord van de KNVB over een eventuele schorsing.

Hobbelen

In de eerste helft, waarin Sportlust meer balbezit had, werden aan beide kanten weinig kansen gecreëerd. Na 36 minuten scoorde Ahmed al Mahdi 0-1 op een vrij gemakkelijke wijze. De aanvaller van Sportlust kon vanaf de rechterkant vrij aanleggen en liet de bal in de lange hoek hobbelen, waarbij AWC-keeper Tijn van de Groes niet geheel vrijuit ging. Net daarvoor hadden de gasten ook nog de lat geraakt.

Rebound

Na de rust was Bas Brussaard dicht bij de gelijkmaker, maar hij stuitte eerst op doelman Antonioli van Sportlust en in de rebound ging de bal over het doel. Een kwartier voor het eind counterde Sportlust naar 0-2 door Wessel Miering. Er knakte iets bij de thuisploeg en hierdoor konden de gasten nog uitlopen naar 0-4 door treffers van Redouan Hazzat (78e) en Sanny Monteiro (80e).
AWC zakt door deze nederlaag een paar plaatsen. Komende zondag gaan de Wijchenaren op bezoek bij Quick in Den Haag.