Hockeyers met 7-0 overwinning de winterstop in

27 nov 2023, 12:00 Nieuws
hockey 3335417 1280
De hockeyers van Wijchen hebben hun laatste competitiewedstrijd voor de winterstop ingaat, met maar liefst 7-0 gewonnen van Gemert. Daarmee wipt de ploeg van trainer/coach Paul Meijer over de Brabanders heen in de stand.
In het eerste kwart was het spits Wouter Brugman die met een backhand de 1-0 maakte. Koen Schipper speelde niet veel later de keeper uit de schoot de bal in een leeg doel (2-0).

Comfortabele voorsprong

Het tweede kwart zou even doelpuntrijk worden. Een tip-in van wederom Brugman en een rebound van Guus Megens gaven Wijchen een comfortabele voorsprong van 4-0.

Starfcorner

Wijchen had de overwinning nog niet binnen, zo luidden de woorden in de kleedkamer. De tweede moest helft dezelfde energie geleverd worden. En dat gebeurde ook. Doelpunten van Schipper en Lars wortelboer (strafcorner) zette de score op 6-0.

Debutant

Wijchen wilde in dit duel de nul behouden. Dat lukte. Er werd zelfs nog gescoord. Aanvoerder Wortelboer viel, met nog een kwart te spelen, geblesseerd uit en werd in de spits vervangen door Floris de Waard. Wijchen bleef ook zonder Wortelboer de aanval zoeken en thuisdebutant Floris Kokke scoorde in het laatste kwart zelfs 7-0.