Burgemeester Van Beek neemt afscheid van inwoners

01 nov 2022, 12:04 Nieuws
foto burgemeester marijke van beek afscheidsreceptie 2
Na ruim 2,5 jaar neemt waarnemend burgemeester Marijke van Beek afscheid van de gemeente Wijchen. Inwoners kunnen op dinsdag 15 november persoonlijk afscheid van haar nemen tijdens de afscheidsreceptie in Kasteel Wijchen.
Marijke van Beek (69) was van 2007 tot 2019 burgemeester van Eemsmond dat opging in gemeente Het Hogeland. Voordat Van Beek burgemeester werd, was zij wethouder van Haaksbergen. Na de middelbare school ging Van Beek werken bij de AMRO Bank. Ze volgde een opleiding verpleegkunde en ging werken in de zorg. Daarnaast was zij tot haar wethouderschap gemeenteraadslid van Haaksbergen.

Fusie

Van Beek (PvdA) werd na het vertrek van burgemeester Hans Verheijen op 14 april 2020 waarnemer in Wijchen om de gemeente te begeleiden naar een fusie met gemeente Druten. Na de fusie zou een procedure worden gestart voor een burgemeester voor de fusiegemeente. De samenvoeging ging echter niet door omdat er in de gemeente Wijchen onvoldoende draagvlak was, zo bleek uit een enquête eind 2020.

Nieuwe burgemeester

In maart 2021 besloot een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad in overleg met de Gelderse commissaris van de Koning John Berends, om pas na de raadsverkiezingen van 2022 verder te gaan met de procedure voor een nieuwe burgemeester .
Op donderdag 29 september werd bekend dat Renske Helmer-Englebert haar opvolger wordt; op vrijdag 18 november wordt ze officieel geïnstalleerd.

Nieuwe periode

Over haar tijd in Wijchen zegt burgemeester Marijke van Beek: “Na een moeilijke start in coronatijd waardoor ontmoeting lastig was, volgde een periode waarin ik van de omgeving en haar inwoners ben gaan houden. Samen met vele anderen heb ik op een prettige manier mogen samenwerken aan de verdere groei en ontwikkeling van de gemeente Wijchen. Nu breekt een nieuwe periode aan en kijk ik met veel plezier terug op een mooie bestuurlijke carrière van 30 jaar.”

Gemeentesecretaris

Van Beek neemt samen met gemeentesecretaris Remco Boer afscheid van inwoners en ondernemers; Boer, tevens directeur van Werkorganisatie Druten Wijchen, werkte 5 jaar bij de gemeente Wijchen. Inwoners en ondernemers zijn dinsdag 15 november tussen 15.30 uur en 17.30 uur welkom. Het afscheid is voor alle inwoners van de gemeente Wijchen. Zij kunnen, zonder aanmelding, de receptie bijwonen.
Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze  Facebookpagina   en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .