College heeft geen rol in het oplossen van personeelsproblemen Kans & Kleur

14 sep 2016, 7:40 Nieuws
b75f2aba 4f0e 4681 9a52 d4d96b6502b9
De personeelsproblemen binnen Stichting kans & Kleur heeft tot gevolg dat er kinderen naar huis moeten worden gestuurd, Het college heeft geen rol in het oplossen van deze personeelsproblemen.
Het college is op de hoogte van de problemen en is reeds in overleg getreden met de stichting, ieder vanuit zijn/haar verantwoordelijkheid. In dit overleg kwam naar voren dat het Ministerie van Onderwijs contact heeft opgenomen met de stichting om de kwestie te bespreken. Uit dit gesprek bleek dat Samenwerkingsstichting Kans & Kleur de opties en mogelijkheden die er zijn al benut. Ook zijn er geen signalen dat de mededeling van Samenwerkingsstichting Kans & Kleur tot onrust heeft geleid. Het college ziet verder geen rol voor de gemeente om personeelsproblemen van het schoolbestuur op te lossen.
Samenwerkingsstichting Kans & Kleur heeft niet het voornemen noch het beleid om kinderen naar huis te sturen. Zij wil er alles aan doen om dit te voorkomen, maar voorziet hier mogelijk toe genoodzaakt te zijn. Feitelijk betreft dit het personeelsbeleid van de stichting in relatie tot de Wet werk en zekerheid.
De leerplichtambtenaren zijn streng bij het handhaven van de onderwijswetgeving en lerplicht blijft haar handhavende taak uitvoeren. Bij het incidenteel, als gevolg van overmacht, naar huis sturen van een groep leerlingen is er geen taak voor de leerplichtambtenaar, noch voor de gemeente. Dit is een verantwoordelijkheid van de stichting onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs.