Druten wil directe verbinding met gemeente Wijchen

10 dec 2021, 17:30 Nieuws
brerngbusdfdcollage fotor1
De gemeente Druten wil een directe busverbinding met Wijchen. Dat is tot nu toe een ontbrekende schakel in het ov-netwerk, vindt de buurtgemeente.
Omdat Druten centraal in het land van Maas en Waal ligt, vormt het busstation een belangrijk knooppunt van ov-verbindingen, zo staat in het mobiliteitsplan Duurzaam onderweg tussen Maas en Waal te lezen.

Station Wijchen

Met busverbindingen naar Nijmegen, ’s-Hertogenbosch en Tiel heeft het busstation in Druten een sterke regiofunctie. Een verbinding naar het zuiden (richting onder meer naar Horssen en de gemeente Wijchen) is er niet. Het ontbreken van een dergelijke noord-zuidverbinding ziet Druten als een ontbrekende schakel in het ov-netwerk in de gemeente.
Daarom wordt gepleit voor een bus of buurtbus die rijdt tussen Druten en Wijchen en overige kernen, waarbij wordt aangesloten op het NS-station Wijchen, waarbij rekening wordt gehouden met de dienstregeling van de trein richting ’s-Hertogenbosch.

Visie

De mobiliteitsvisie is op 28 januari 2021 vastgesteld door de gemeenteraden van Wijchen en Druten. Deze bevat de visie van beide gemeenten op mobiliteit voor de periode 2020-2030. Centraal in de mobiliteitsvisie staat de ‘waarom-vraag’. Waarom is verkeer en mobiliteit belangrijk voor de gemeenten en welke ambities willen Druten en Wijchen waarmaken?