Hubert Bruls aanwezig bij gemeenteraadsvergadering

27 jan 2022, 19:00 Nieuws
kasteel wijchen live
Hubert Bruls, voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, is vanavond te gast bij de gemeenteraadsvergadering. Hij praat met de raad over de coronapandemie en de diverse maatregelen. De vergadering is niet toegankelijk voor publiek in verband met de coronamaateregelen, maar is wel live te volgen via wijchen.nieuws.nl.
In de vergadering, die om 20.00 uur begint, geeft de burgemeester van Nijmegen een toelichting op het rapport Evaluatie GRIP4 Corona .

Evaluatie

In het rapport wordt een terugblik gegeven op ruim anderhalf jaar waarin binnen de regionale crisisorganisatie gemeenten, veiligheidsregio, GGD, politie en andere partners nauw hebben samengewerkt om corona te bestrijden en regionale en landelijke maatregelen te handhaven.
De belangrijkste conclusie is volgens het rapport dat men op alle niveaus met een goed gevoel kan terugkijken naar de inzet en samenwerking tijdens de coronacrisis.

Stemmingen

Andere agendapunten zijn het Meerjarenuitvoeringsprogramma (MUP) Mobiliteit en de Inwonerspas. Verder wordt er gestemd over onder meer bestemmingsplan Huurlingsedam fase 3, en de subsidieverlening 2022-2025 voor Museum Kasteel Wijchen.
Zie ook: