Lodewijk de Kruijf aan eind van het seizoen weg bij AWC

26 nov 2023, 15:22 Nieuws
lodewijk de kruijf naar awc 1 1024x891 1
Trainer Lodewijk de Kruijf stopt aan het eind van het opende seizoen bij AWC. Volgens de voetbalvereniging is in goed onderling overleg besloten om het contract na afloop van het huidige seizoen niet te verlengen.
Tijdens de evaluatie hebben De Kruijf en de technische commissie van AWC met elkaar vastgesteld dat een samenwerking voor langere tijd niet tot de mogelijkheden behoort.

Jeugdopleiding

De Kruif (54) is aan zijn eerste seizoen
bij AWC bezig. De Wijchenaren zijn onder zijn leiding dit seizoen gestart in de 3e divisie. Momenteel staat AWC in de middenmoot, met een selectie waarin hoofdzakelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding – de Modderkolk voetbalacademie – spelen.

Jeugdopleiding

AWC zegt trots te zijn op deze gezamenlijk behaalde resultaten en ziet dat ook als een gevolg van het de afgelopen jaren ingezette voetbalbeleid. Als gevolg van dat beleid werd AWC in 2022 ook erkend als Lokale Jeugdopleiding in het kwaliteitsprogramma van de KNVB. AWC wil dat beleid ook de komende jaren doorzetten; De Kruijf denkt daar anders over.

Voetballer

De Kruif speelde zelf als voetballer betaald voetbal bij FC Wageningen en TOP Oss, en later als amateur onder meer bij vv Bennekom, vv Lunteren, TOP Oss, Beerschot en 1. FC Kleve. Hij was trainer van onder meer vv DUNO, Heartland FC (Nigeria) en de NEC-jeugd. Voor hij naar AWC kwam, was hij 4 jaar trainer van UDI’9 in Uden.

Hoofdtrainer

AWC gaat zich de komende periode richten op het vinden van een geschikte hoofdtrainer voor komend seizoen.
Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze  Facebookpagina   en deel berichten! 

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .