Sarah van Aalen in volleybalselectie voor Parijs

09 jul , 14:30 Nieuws
olympic games 6314253 1280
De uit Wijchen afkomstige Sarah van Aalen maakt deel uit van de Olympische selectie van het vrouwenvolleybalteam voor de Olympische Spelen in Parijs. Bondscoach Felix Koslowski heeft zijn definitieve selectie bekendgemaakt.
Het volleybaltoernooi in Parijs loopt van zaterdag 27 juli tot en met zondag 11 augustus. Tijdens de loting vorige maand werden de TeamNL Volleybaldames gekoppeld aan Italië, Turkije en de Dominicaanse Republiek.

Selectie

De Olympische selectie bestaat uit:
Bondscoach Koslowski: “Sinds mijn aantreden in januari 2023 hebben we met een groep van circa 25 tot 30 speelsters onze Olympische droom nagejaagd. In die periode heeft ieder van die speelsters op haar beurt een steentje bijgedragen aan het bemachtigen van het startbewijs voor Parijs. Of het nu gaat om speelsters die hebben meegetraind of om speelsters die ons op de toernooien hebben geholpen. Helaas mogen we naar Parijs slechts 13 speelsters meenemen.
"Bij de totstandkoming van de olympische selectie
heb ik zware keuzes moeten maken. Ik ben mij ervan bewust dat de klap bij de speelsters die niet tot de selectie behoren hard aankomt. Desondanks ben ik overtuigd van het feit dat we met deze selectie het hoogst haalbare resultaat kunnen nastreven.” ( Volleybal.nl )

Trivos

De in Engeland geboren Van Aalen begon op haar 6e met volleybal bij Trivos waar ze tot haar 15e heeft gespeeld, waarvan de laatste 2 jaar in het eerste. Met dat succesvolle team promoveerde ze van de 3e naar de 2e divisie. Daarna kwam ze in het traject van het Talentteam Papendal van de Nevobo.
Van Aalen kwam vervolgens uit voor Sliedrecht Sport, verkaste toen naar USC Münster, vervolgens naar de Turkse club VakifBank in Istanbul, Volgend seizoen komt Van Aalen uit voor Reale Mutua Fenera Chieri’76, dat uitkomt op het hoogste niveau in Italië, de Serie A1.
Sinds 2018 maakt de spelverdeelster deel uit van de selectie van Oranje.
FEITEN Sarah van Aalen
[caption id="attachment_141218" align="alignright" width="300"]

schermc2adafbeelding 2024 05 02 om 12
Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze  Facebookpagina   en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .