Staat het duurzaamste huis van Gelderland in Wijchen?

18 feb , 10:30 Nieuws
08 nieuwe tuin 01
Wordt een woning in Wijchen het ‘Duurzaamste huis van Gelderland’? In deze provincie zijn 16 woningen genomineerd voor deze verkiezing van De Nationale Duurzame Huizen Route. Tot en met 1 maart kan gestemd worden.
De stemronde is onderdeel van de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. Deze verkiezing is opgezet om huiseigenaren waardering te geven voor hun energiezuinige maatregelen. Daarnaast biedt het een podium om voorbeelden van duurzaam wonen onder de aandacht te brengen.

Energiezuinig

De energiezuinige, vrijstaande woning in Wijchen dateert uit 1985. Er zijn in de afgelopen jaren allerlei energiebesparende maatregelen
genomen. Het huis gebruikt netto vrijwel geen energie en heeft energielabel A.

Warmtepomp

Door middel van HR++ glas, isolerende voordeur, spouwmuur-, dak- en vloerisolatie en een WarmteTerugWin-ventilatiesysteem is de woning geschikt gemaakt om te verwarmen met een monoblok warmtepomp en conventionele radiatoren. De stroom voor de warmtepomp wordt opgewekt met zonnepanelen.

Stemmen

Men kan tot en met vrijdag 1 maart stemmen op de Wijchense woning
. Het huis met de meeste stemmen wint de publieksprijs van het Duurzaamste Huis van Gelderland.
In elke provincie wordt op 4 maart het huis met de meeste winnaars uitgeroepen tot provinciale winnaar. Uit deze twaalf winnaars kiest een vakjury op vrijdag 22 maart de landelijke publiekswinnaar van de verkiezing.
Meer informatie over de deelnemers en het stemmen is te vinden op: www.verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/stemmen

Kijkje

Wie meer wil weten over de duurzame toepassingen in deze woning of een kijkje wil komen nemen, kan een afspraak maken via de site van Duurzame Huizen Route .
Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze  Facebookpagina   en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .