Tom Hopman wint kwart triatlon van Wijchen

30 jun , 17:55 Nieuws
swim 2147892 1280
De Kwart Triathlon Wijchen is gewonnen door Tom Hopman en Anne Knijnenburg. Hopman deed dat met slechts 8 seconden voorsprong; Knijnenburg wist daarentegen met grote overmacht te winnen. De beste Wijchenaar was Rogier Mooiman.
Bij de wedstrijd, georganiseerd door AV Wijchen, moesten de deelnemers bij de kwart triatlon 1000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Sterke wissels

De strijd bij de mannen was spannend. Tom Hopman uit Ottersum wist uiteindelijk te winnen in 2:00:02 dankzij zijn sterke wissels. In het water verloor hij ongeveer een halve minuut op Tim Termaat, bij het fietsen was hij ook ongeveer een halve minuut langzamer, maar liep wel iets meer dan een halve minuut sneller. Doordat de wissels van Hopman veel beter waren, bleef hij echter welgeteld 8 seconden voor op Termaat (2:00:10). Bart Mennink werd derde in 2:02:21.

Overmacht

Anne Knijnenburg uit Berghem leverde een knappe prestatie door in het totaalklassement van mannen en vrouwen zevende te worden. De atlete (profrenster en vorig jaar nog Nederlands kampioen cross duathlon) finishte in 2:10:32 en won met overmacht bij de vrouwen. Mirte Simmelink werd tweede in 2:16:18 en Manon Spruit derde in 2:26:00.

Wijchense atleten

De beste atleet uit de gemeente Wijchen was Rogier Mooiman uit Bergharen die in het totaalklassement (mannen en vrouwen) elfde werd in 2:15:13. Bij de vrouwen was Willeke Heijmen uit Wijchen het beste. Met een tijd van 2:52:34 werd zij 99e (overall).
Bij de Triathlon Wijchen werd ook nog gestreden op de 1/8 en een 1/16 triatlon. Alle uitslagen zijn te vinden op de site van AV Wijchen.
Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze  Facebookpagina   en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .