Transportbedrijf DFDS wil geëlektrificeerd wagenpark

19 jul , 18:00 Nieuws
250a8692
DFDS
Transportbedrijf DFDS in Wijchen wil dat in 2030 ten minste 25 procent van de trucks van het bedrijf geëlektrificeerd is. In Nederland rijden momenteel 6 zogenoemde e-trucks van DFDS.
DFDS is een transportbedrijf, gevestigd op Bijsterhuizen, dat zowel mensen als goederen vervoert. Zo varen er veerboten van het bedrijf naar onder andere Engeland. Wereldwijd worden er goederen vervoerd per vrachtwagen, schip en trein. Naast Wijchen is er ook een vestiging van het bedrijf in Nijmegen.

E-trucks

In 2050 wil het bedrijf net zero (emissieloos) zijn, zowel bij de activiteiten op het land als op als op het water. Elektrificatie van het wagenpark is daar een belangrijk onderdeel van, vertelt Jeroen van Wensen, Decarbonization Manager bij DFDS, in een artikel op Slim & Schoon Onderweg
. “We hebben 125 e-trucks besteld in een eerste batch. De meeste daarvan rijden in Zweden. In Nederland rijden nu 6 e-trucks.”

Batterij

Twee van de elektrische trucks rijden tussen het DFDS-magazijn in Wijchen en een klant in Zuid-Limburg. “In principe redden ze het om de route heen en terug op 1 batterij te rijden”, aldus Van Wensen.
Het complete artikel is hier te lezen.