Vanaf maandag ook herhaalprik corona in Wijchen

22 okt 2022, 10:00 Nieuws
injection 5873159 1280
Pixabay
GGD Gelderland-Zuid gaat ook in Wijchen de corona herhaalprik geven. Er is een tijdelijke locatie bij Hotel Umberto aan de Graafseweg 699 waar vanaf maandag 24 oktober wordt gevaccineerd. Er wordt alleen geprikt op afspraak.
In Gelderland-Zuid zijn straks 4 vaccinatielocaties: in Nijmegen, Tiel, Zaltbommel en Wijchen. De GGD werkt eraan dat meer mensen dicht bij huis de herhaalprik kunnen halen. Daarom trekt de GGD de komende periode ook door de regio om te prikken in bijvoorbeeld buurthuizen.

Afspraak

Wie aan de beurt is voor een vaccinatie (de geboortejaren worden genoemd op de website van de Rijksoverheid ), kan online via www.planjeprik.nl
of telefonisch 0800-7070 een afspraak maken. Dat kan voor alle (vaste en tijdelijke) vaccinatielocaties in Gelderland-Zuid, tenminste als er plaats is. Een herhaalprik halen kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Momenteel kan Iedereen geboren in of voor 1978 een afspraak maken voor de herhaalprik.

Besmettingen

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt toe. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een verdere opleving van het coronavirus wordt afgeremd, aldus de GGD.
De herhaalprik tegen corona kan:
  • beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona;
  • helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt;
  • helpen om bedrijven, horeca en sportscholen open te houden doordat minder mensen ziek worden.

Informatie

Voor meer informatie over de herhaalprik kan men op de website van de Rijksoverheid of www.ggdgelderlandzuid.nl/coronavirus kijken.