Veel Wijchenaren betuigen steun aan Oekraïne

16 mrt 2022, 15:15 Nieuws
51940902129 1f950c3693 h
Een groot aantal belangstellenden heeft dinsdagavond gehoor gegeven aan de omroep van burgemeester Marijke van Beek voor een solidariteitsbijeenkomst. Voor het Kasteel Wijchen verzamelden zich vele Wijchenaren om hun betrokkenheid te tonen met de bevolking van Oekraïne.
Het kasteel werd voor deze gelegenheid verlicht in de kleuren blauw en geel, de kleuren van de Oekraïense vlag.

Betrokkenheid

Burgemeester Van Beek nodigde dinsdag, onder meer via een videoboodschap, Wijchenaren uit samen te komen voor Kasteel Wijchen.
Ze is onder de indruk van de grote betrokkenheid van de Wijchenaren en vindt het hartverwarmend te zien hoe Wijchen opstaat en hulp wil bieden. Ze sprak daarbij van ‘de kracht van Wijchen’.

Veilig onderkomen

De bijeenkomst werd bijgewoond door een paar honderd Wijchenaren. Leden van Scouting St. Franciscus en van Atletiek Vereniging Wijchen verlichtten met toortsen de oprijlaan naar het kasteel. Aan het begin van de bijeenkomst werd de Oekraïense vlag gehesen waarna Van Beek herhaalde dat we de Oekraïners een veilig onderkomen moeten bieden. Daarna waren er toespraken van onder anderen Serge Radochyn uit Oekraïne die indertijd voor zijn werk naar Wijchen is gekomen. Ook zijn vriend Mykhalo Khrystenko, die al bijna 20 jaar in Wijchen woont, voerde het woord.

Aangekomen

Drie jonge vrouwen uit het door oorlog getroffen land, die eerder deze week in Wijchen zijn aangekomen, waren overweldigd door de vele steunbetuigingen en hulp die de Wijchenaren bieden.
Door de grote mensenmassa en de sfeer bij het verlichte kasteel, waren ze nauwelijks in staat om veel te zeggen.
Zie ook: