VVD gaat met vijftig kandidaten de verkiezingen in

06 dec 2021, 20:30 Nieuws
foto nick derks
Op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van de Wijchense VVD staat Martijn Derks uit Bergharen als nieuwkomer op plek drie. Op plek zes staat oud-wethouder Rob Engels.
De lijst bestaat uit 50 inwoners uit de verschillende dorpen van gemeente Wijchen.

Nick Derks

Eerder dit jaar heeft de VVD wethouder Nick Derks tot lijstrekker benoemd. Op plek twee staat fractievoorzitter Alice Peters-Vroom uit Niftrik. Na Martijn Derks op plek drie volgt raadslid Wessel Krale en commissielid Twan Haerkens. Op zeven staat Lars Verploegen, op de plekken acht en negen een duo uit Balgoij, Jorn van Lent en Sharon Kuling. De top 10 wordt afsloten door de Bergharense Galina Visser.
Verschillende lokale ondernemers hebben zich aan de lijst verbonden zoals Dick Sommerdijk, Michel de Wildt en Phivos Christodoulides. Katinka Viester, Willie Borneman en Pieter Derksen zorgen volgens de partij voor de verbinding met de dorpen. De lijst wordt afgesloten door voormalig uitbater van Café Anneke Wil van Noort en rasechte Wijchenaar Frans Derks.

Optimisme

Lijsttrekker Nick Derks over de kandidatenlijst: “Ik ben ontzettend trots op de grote groep betrokken VVD’ers die op 16 maart verkiesbaar zijn voor onze partij. De lijst bestaat uit een goede mix van jong en oud, een stevige vertegenwoordiging uit de dorpen en kandidaten met kennis van zaken. Hiermee zie ik de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 met optimisme tegemoet.”