GGD: niet zonder afspraak een boosterprik halen

06 dec 2021, 15:37 Nieuws
ggd vaccinatielocatie wijchen
GGD Gelderland-Zuid
Volgens de GGD Gelderland-Zuid komen veel mensen zonder afspraak naar de vaccinatielocaties, zoals in Wijchen. Dit is echter niet de bedoeling. Mensen die in aanmerking komen voor een boostervaccinatie krijgen daarover bericht.
De uitnodigingsbrief wordt door het RIVM verstuurd. Wie bericht heeft gehad, kan vervolgens een afspraak maken via een speciale website . Dat kan 24 uur per dag; men heeft hiervoor een DigiD nodig.

Partner

Het is mogelijk om een partner mee te nemen zodat beiden een vaccinatie krijgen. Die partner moet uiteraard wel 60 jaar of ouder zijn. Wie zijn partner mee wil nemen dient de afspraak telefonisch te maken via nummer 08800-7070 en aan te geven dat men samen wil komen. Voor de partner geldt ook dat de laatste coronavaccinatie of besmetting met COVID-19 een half jaar geleden moet zijn.

Zorgmedewerkers

De boostervaccinaties zijn bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder die thuis wonen of in een zorginstelling. Ook zorgmedewerkers krijgen zo’n boostervaccinatie aangeboden. De oudste ouderen komen als eerst aan de beurt.
Momenteel kan iedereen die in 1943 of eerder is geboren een afspraak maken. Mensen met het downsyndroom die thuis wonen en niet-mobiele thuiswonende mensen ontvangen een uitnodiging van hun huisarts.

Vaccin

Men krijgt een boostervaccinatie met een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Dit hangt af van de beschikbaarheid. Het maakt hierbij niet uit welk vaccin men eerder heeft gekregen. Er kan niet zelf gekozen te worden welk vaccin men krijgt.