Zangers gezocht voor Festivalkoor Batenburg Baroque

09 mrt , 14:00 Nieuws
230825 4981
Er komt voor de tweede keer een festivalkoor tijdens Batenburg Baroque Festival. Dirigenten zijn de professionele koordirigenten Tineke Steenbrink en Leander Schoormans.
In 2023 werd voor de eerste keer een koor gevormd. Daar bleek volop interesse voor. Koorzangers kwamen zowel uit Batenburg en omgeving als uit het hele land. De meeste koorzangers combineerden het samen zingen met het bezoek aan de concerten van het festival.

Repeteren

Het koor repeteert 3 dagen en geeft op vrijdag 12 juli een concert tijdens het festival. De repetities vinden plaats op verschillende historische locaties. Initiatiefnemer Judith Steenbrink: “Er zijn hier zulke prachtige kerken, bijvoorbeeld in Bergharen, Leur en Batenburg. Het is voor zangers heel boeiend om op verschillende plekken te zingen. De akoestiek en atmosfeer zijn altijd anders. Bijzonder om mee te maken.”

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het koor door een e-mail te sturen met naam en stemsoort naar [email protected] . De definitieve inschrijving volgt begin mei.
Als deelnemer moet men noten kunnen lezen en koorervaring hebben. Het repertoire wordt samengesteld uit de renaissance en barokke koorstukken. Daar kan ook een spiritual bijzitten.

Batenburg Baroque

Het Festivalkoor komt in actie tussen 10 en 12 juli; de concerten van Batenburg Baroque Festival zijn tussen 12 en 14 juli.