UPDATE: Zilveren Draagspeld Thea van Woezik-Grim

20 feb , 20:00 Nieuws
img 0487
Thea van Woezik-Grim (79) uit Wijchen heeft dinsdagavond een Zilveren Draagspeld van de gemeente Wijchen gekregen. Burgemeester Renske Helmer-Englebert reikte deze aan haar uit tijdens de algemene ledenvergadering van Gezelligheids Bridgeclub Woezik (GBW’86) in het Paschalishonk in Wijchen.
Van Woezik-Grim ontving de Draagspeld omdat zij een belangrijke en zichtbare bijdrage leverde aan het welzijn van inwoners van Wijchen. Vooral als het gaat om de oudere inwoners. Ook heeft zij lange tijd in het bestuur van GBW’86 gezeten, waar zij nu afscheid van heeft genomen.

Bridgeclub Woezik

Zij was sinds 2002 als vrijwilliger onderdeel van het bestuur van Bridgeclub Woezik. Van 2003 tot 2008 was zij de penningmeester. Met haar financiële achtergrond zorgde zij voor een stevige financiële basis voor de club.

Wedstrijdleiding

Vanaf 2009 pakte zij de functie van voorzitter van de technische commissie op. Met succes volgde zij de landelijke opleiding A en B voor wedstrijdleiding. Elke 6 weken was zij een weekend weg voor begeleiding van de wedstrijden in het land.
Met haar uitgebreide kennis van de spelregels en de arbitrage droeg zij bij aan de ontwikkeling van het spelniveau van de leden van GBW’86.

Ouderen

Nadat Van Woezik-Grim in 2004 met pensioen ging, besloot ze zich ook aan te melden voor het vrijwilligerswerk bij de ouderen in Wijchen. Daar kwam zij terecht bij de Belastingwerk-invulgroep. Later werd ze ook coördinator van deze werkgroep (2003-2012).
Daarnaast werd zij Vrijwillige Ouderen Adviseur waarbij ze ouderen ondersteunde, bemiddelde of verwees over onderwerpen als wonen, welzijn, zorg, inkomen en sociale regelgeving. Ook zette zij zich 5 jaar in voor de gemeentelijke gehandicaptenraad.