Ruïnetheater Batenburg is begonnen met repetities

20 feb , 15:00 Nieuws
repetities ruiinetheater batenburg 2024
In Batenburg zijn de repetities begonnen voor een nieuwe reeks voorstellingen van het Ruïnetheater. Naast reperteren betekent dat overleggen, plannen maken, draaiboeken doornemen. Eind juni en begin juli staan de opvoeringen van het nieuwe theaterstuk gepland.
Al vanaf 1998 wordt theater gemaakt op de meest bijzondere theaterlocatie in het Land van Maas en Waal. Het 'ruïnetheater' is ooit ontstaan uit een initiatief onder verantwoordelijkheid van de Rotaryclub Maas en Waal. Het grote doel was om voor een breed publiek cultuuractiviteiten te stimuleren in het Land van Maas en Waal. Later is het theater verdergegaan onder de vlag ‘Stichting Ruïnetheater Batenburg’.

Jubileum

Vanaf het jaar 2000 stond het theater bekend als ‘Openluchttheater Maas en Waal’.; in 2006 werd gekozen voor de huidige naam ‘Ruïnetheater Batenburg’.
In al die jaren is er een theaterstuk geweest; in 2020 ging de voorstelling echter door corona niet door; de eerste keer in 23 jaar.
In de zomer van 2023 werd de 25e voorstelling gespeeld, getiteld Och, wij mensen toch …
Hierbij werd door de geschiedenis van de mensheid gesprongen.

Schrijver en regisseur

Schrijver en regisseur Jan van de Bovenkamp tekende bij de jubileumvoorstelling voor een stuk dat in ieder geval humoristisch was, met een vleugje ernst, en met vrolijke en ontroerende liedjes, live begeleid door een combo onder leiding van componist/dirigent Huub Sprang.
Van de Bovenkamp is er al die jaren bij geweest, want hij regisseerde ook Fanfarella , de eerste voorstelling.

Speeldata

Wat het dit jaar gaat worden, is nog niet bekend. De speeldata zijn in ieder geval :
  • vrijdag 28 juni 20.00 uur
  • zaterdag 29 juni 20.00 uur
  • zondag 30 juni 14.30 uur
  • vrijdag 5 juli 20.00 uur
  • zaterdag 6 juli 20.00 uur
  • zondag 7 juli 14.30 uur