Trivos meisjes B1 naar halve finale NK

Zaterdag 3 januari werden in Barneveld de voorrondes van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen gespeeld (NOJK). Na 4 poule-wedstrijden en een kruisfinale is het de Trivosmeisjes B gelukt om een plaats te bemachtigen in de halve finales.

Onder coachschap van Ferry-Jan Weerdesteijn hebben de B-meiden: Sarah van Aalen, Sharon de Vet, Ashley Remi, Evi Bosmeijer, Nienke Theunissen, Matilde Boereboom, Sara Zivic, Imke v/d Bogaard, Carlijn Vlaswinkel en Carmon Megens, geweldig mooi volleybal laten zien. Het merendeel van deze meiden was het vorig jaar met het meisjes C-team ook al tot de halve finales doorgedrongen.

De eerste wedstrijd tegen D.V.O. begon moeizaam, de eerste set werd dan ook verloren. Langzaam maar zeker kwamen de meiden beter in de wedstrijd. De eindstand werd uiteindelijk 1-1. De tweede wedstrijd tegen Orion ging gelijk op. Het sterk aanvallende Orion had moeite met Trivos. Het resultaat was een 2-0 verlies, maar met een klein puntenverschil. Een domper van deze wedstrijd was het uitvallen van Sara Zivic met een enkelblessure. Duidelijk was wel dat de meiden steeds beter en mooier ging spelen.

De derde wedstrijd tegen VV Utrecht werd met 2-0 gewonnen. Dit was een vrij makkelijke pot. In de vierde wedstrijd tegen SSS moest minimaal 1 set gewonnen worden om derde te worden in de poule. De eerste set ging erg moeizaam en deze set werd dan ook verloren. Na wat positiewisselingen ging het erg goed en werd de tweede set gewonnen. Dit was ook een erg mooie en spannende wedstrijd om te zien.

Nu moest de kruisfinale worden gespeeld tegen Spiker, de nummer 2 van de andere poule. Van deze sterke tegenstander, die in de poulewedstrijden maar 1 set verloren hadden, moesten 2 sets gewonnen worden om door te gaan naar de halve finale. De kruisfinale werd een erg spannende wedstrijd die gelijk op ging. Er werd door Trivos erg goed en slim gespeeld en de 2-0 winst was dan ook voor Trivos, waardoor de halve finales waren bereikt. Wederom een mijlpaal in de jeugdopleiding van Trivos.

De halve finales worden gespeeld op 7 februari in Woerden. Hopelijk zullen er dan ook weer mooie resultaten worden geboekt, zodat de finales op 14 maart gehaald zullen worden. Daarbij moet worden vermeld dat Sportcentrum Arcus 1 van de 4 finale locaties is.