Jan Pruijn nieuwe trainer vv Alverna

Met ingang van 1 augustus 2015 zal Jan Pruijn de nieuwe hoofdtrainer van vv Alverna zijn.

Pruijn is zeker in deze regio een bekende naam. Hij speelde zelf bij De Treffers in de Hoofdklasse. Daarnaast werd hij 3 maal kampioen in de hoofdklasse en werd hij 1 maal algemeen amateurkampioen als trainer van De Treffers. Hij is verder 3 jaar trainer geweest van NEC waarbij hij in 1994 promoveerde naar de eredivisie en de finale van de KNVB beker haalde. Verder werkte hij onder meer bij Urawa Red Diamonds, Real Sociedad, FC Porto, FC Basel en enkele clubs in Engeland.

In 1999 trad Jan in dienst van AFC Ajax als manager internationale jeugdopleiding. Hij werkte o.a. bij de Ajax-filialen in Ghana, België en Zuid-Afrika. In 2008 volgde hij Hans Vonk op als technisch directeur bij Ajax Cape Town. In 2009 was Jan kort interim-hoofdcoach bij Ajax Cape Town waarna hij assistent werd van Foppe de Haan. Na vele jaren in het buitenland te zijn geweest hebben Jan en zijn gezin besloten zich weer in Nederland te vestigen.

Dat iemand met zijn staat van dienst verkiest om als hoofdtrainer bij vv Alverna aan de slag te gaan, vervult het bestuur van Alverna met de nodige trots en zegt ook het nodige over hetgeen waar de club hard aan werkt namelijk; een positieve uitstraling en streven naar het hoogst haalbare.

Reacties