Eindelijk weer winst voor AWC

AWC kent een moeilijk seizoen en staat laatste in de Hoofdklasse. Rechtstreekse degradatie dreigt. Tegen DOSKO uit Bergen op Zoom geloofden de groenwitten in een goed resultaat. En dat werd het ook met een 0-3 overwinning,

Met 2 invallers voor de geblesseerden Lennart Nieuwenhuis (hamstring) en Joost Loeffen (gebroken middenhandsbeentje) begint AWC  aan de lastige uitwedstrijd in Bergen op Zoom tegen de periodekampioen van de 1e periode, DOSKO. Alhoewel deze ploeg uit de laatste 8 wedstrijden slechts 4 punten heeft behaald toch weer een krachtproef voor de selectie van AWC.

De eerste 20 minuten spelen zich vooral af op het middenveld met kleine kansjes voor beide partijen. In de 27e minuut doorbreekt AWC de ban en dat resulteert in een doelpunt van Jaap Jansen uit een rebound na een schot Twan Franken, 0-1.

In de 30e minuut ontstaat er een opstootje tussen een speler van DOSKO en Gijs de Kleijn van AWC. Beiden krijgen, van de ongelukkig leidende scheidsrechter, direct rood en kunnen het veld verlaten. Nog voordat de wedstrijd weer begint, wordt ook de aanvoerder van DOSKO, naar later blijkt onterecht, van het veld gezonden en wordt de wedstrijd voortgezet met 9 spelers van DOSKO en 10 spelers van s.v. A.W.C.

Na enkele kansen in de op de kop gezette wedstrijd, maakt Ato Cardna in de 39e minuut de 0-2 met een strakke schuiver in de linker benedenhoek.

Zo wordt ook de rust ingegaan en na de rust vergroot Floyd Watson al snel de stand naar 0-3, waarna de wedstrijd lijkt gespeeld. Nadat ook de trainer van DOSKO nog wordt weggestuurd met een rode kaart, heeft AWC nog volop kansen de stand verder te verhogen. Het blijft bij 0-3 en AWC kan, met de meegereisde supporters, met een goed gevoel de lange reis naar Wijchen inzetten met eindelijk de verdiende 3 punten in de tas.

Zondag 1 maart a.s. ontvangt AWC de Baronie op de Wijchert. De wedstrijd begint om 14.00 uur

Scoreverloop: 27.Jaap Jansen 0-1, 39. Ato Cardna 0-2, 49. Floyd Watson 0-3

Opstelling:  Dennis de Koning, Ato Cardna  (67.Jeffrey Tangerink), Wiebe Veltmaat, Jorrit Giesbers, Gijs de Kleyn, Davy van Verseveld, Floyd Watson (86. Jim Toonen), Mannes Giesbers (76. Jordy de Kat),Dielke van Eeuwijk, Jaap Jansen, Twan Franken.