Makkelijke overwinning Alverna

Alverna was zondagmiddag veel sterker dan tegenstander Grol uit Groenlo. Het had over de gehele wedstrijd gezien misschien wel 85% balbezit en creƫerde vele kansen. De 5-0 overwinning kwam makkelijk tot stand en had ook veel hoger kunnen uitvallen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was nog even aftasten van beide kanten maar toen kreeg Alverna kans op kans. Centrale verdediger aan Grol-zijde Wouter Pillen ging enkele keren in de fout en hierdoor was de eerste grote kans voor Boy van de Beek in de 16de minuut. Hij kwam oog in oog met doelman Baarslag die zijn inzet echter keerde. Een minuut later was het wel raak. Bas Disveld stuurde Sven van Gelder met een prachtige diepte pass weg en de voorzet op maat van Sven op Glenn Muller die hard de 1-0 inkopte. Meteen daarna kon Jihad Ouchene Alverna op 2-0 zetten nadat Boy van de Beek hem vrij had gespeeld door vroeg druk te zetten op de defensie van Grol. Maar het schot van Ouchene werd ternauwernood geblokt.

Aanval op aanval volgde en Grol kwam totaal niet in het spel voor. In de 25ste minuut viel de 2-0. Weer was het Sven van Gelder die doorbrak op rechts. Zijn voorzet kwam bij Glenn Muller die met de rug naar de goal zijn lichaam goed gebruikte en wegdraaide van zijn directe tegenstander. Zijn schot werd nog geblokt door keeper Baarslag maar de rebound was voor Boy van de Beek, 2-0. Alverna kreeg nog enkele kansen om voor rust de wedstrijd al definitief te beslissen maar onder andere Rick van Ginkel kopte net naast uit een corner en Jihad Ouchene en Sven van Gelder hadden pech in de afronding.

Na rust geen verandering in het spelbeeld. Een van de uitblinkers aan Alverna kant, Danny Meyer, stormde op links door en werd hard getackeld door aanvoerder Sander Nijhof. De vrije trap van Bjorn Arts ging snoeihard in de muur en raakte aanvoerder Nijhof vol op zijn hoofd.
De 3-0 was een kwestie van tijd. Weer was het Sven van Gelder die na een goede actie Boy van de Beek aan het werk zette. Zijn voorzet eindigde bij Jihad Ouchene die de bal prachtig controleerde en zeer koelbloedig afrondde. Alverna wisselde kort hierna Jihad Ouchene en Joost Ebergen. Hun vervangers Gaetan Klaassen en Belend Shekho vielen goed in en waren ook enkele keren gevaarlijk. Een crosspass van Gaetan Klaassen kwam bij Danny Meyer die keeper Baarslag verraste door snoeihard de bal in de verre hoek in te schieten, 4-0.

De mooiste goal van de middag kwam van de voet van Gaetan Klaassen. Een prachtige combinatie, door hem zelf opgezet, met Boy van de Beek belandde uiteindelijk weer bij Klaassen die mooi intikte maar scheidsrechter Wagtelenberg volgde zeer ten onrechte het vlagsignaal van de grensrechter van Grol op waardoor de 5-0 nog niet op het scorebord kwam. Deze viel uiteindelijk toch in de slotfase van het eenzijdige duel. Glenn Muller legde knap terug op Boy van de Beek die daarmee zijn tweede treffer maakt van de middag en die mede hiermee Alverna een dikverdiende overwinning bezorgde.

Alverna blijft door de overwinning trotse koploper in de eerste klasse.