Zege voor schakers van Het Kasteel!

Foto: Ritchy Duin

De Wijchense schakers van Het Kasteel speelden zaterdag 7 maart jl. een belangrijke thuiswedstrijd tegen het Apeldoornse Schaakstad 3. De gasten reisden enigszins verzwakt naar Wijchen, aangezien de sterkste spelers absent waren. Een opgelegde kans voor de kasteelheren om de broodnodige punten te verzamelen in de hoogste klasse van de Oostelijke Schaakbond. En dat lukte.

Supertalent Dimitris Loutragotis (14) speelde een prima partij met de witte stukken tegen Weenink. De jonge Griek kwam met een nadeel uit de openingsfase, maar herpakte zich wonderbaarlijk snel. Materiaalwinst volgde en een vlotte winst verscheen op het scorebord.

Sjaak Laurant kreeg wat hulp van tegenstander Den Hertog. De Apeldoornse invaller gaf een vol stuk cadeau, waarna de stukken snel in de doos konden.

Paris Loutragotis (13) speelde een gelijkopgaande partij tegen Huis in ’t Veld. In het eindspel werd het lastig omdat het Griekse talent te passieve stukken had. Na pionverlies ging ook de partij verloren.

Kopman Wesley van Nie ging de strijd aan met invaller Visschedijk. De Apeldoornse schaker speelde een scherpe opening en gaf een pion voor activiteit. Van Nie wist een goede stelling te bereiken, maar kon niet genoeg voordeel behalen waarna de vrede werd getekend.

Een puike partij voor Twan Rutjes met de witte stukken tegen Bouwer. Met actief stukkenspel werd de zwarte koningsstelling belaagd. Een schitterende aanval werd bekroond met een fraai schaakmat!

Maarten Rossen nam het op tegen het Apeldoornse schaaktalent Van Randtwijk. Rossen leek de partij te gaan beslissen in het eindspel met een pion meer. Helaas miste Rossen de winnende zet en werd het toch nog een remise.

Teamleider Jorik Quint kreeg een betere stelling tegen Beerdsen. Quint won materiaal, maar nam genoegen met een tactische deling van het punt. Een slimme zet, want dit betekende de winst van de wedstrijd.

Traditiegetrouw speelde Hans Quint de langste partij. Quint ging met twee pionnen meer het eindspel in. Tegenstander Olivier had echter een gevaarlijk ver opgerukte vrijpion. Quint wist deze met nauwkeurig spel te stoppen en alsnog de volle winst te pakken!

Het Kasteel 1                         –           Schaakstad 3                         5½ – 2½

  1. Wesley van Nie          –           Theo Visschedijk                    ½ – ½
  2. Dimitris Loutragotis    –           Anton Weenink                      1 – 0
  3. Hans Quint                 –           Nico Olivier                            1 – 0
  4. Maarten Rossen        –           Mick van Randtwijk               ½ – ½
  5. Jorik Quint                 –           Marco Beerdsen                    ½ – ½
  6. Twan Rutjes               –           Hans Bouwer                         1 – 0
  7. Paris Loutragotis        –           André Huis in ’t Veld              0 – 1
  8. Sjaak Laurant             –           André den Hertog                  1 – 0

Een belangrijke zege waarmee Het Kasteel zich voorlopig uit de degradatiezone heeft geschaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen