Alverna wint in blessuretijd van Rheden

Alverna verzuimde de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Rheden vroegtijdig te beslissen en maakte het vooral zichzelf heel moeilijk. Pas in blessuretijd maakte Glenn Muller de winnende treffer nadat Rheden enkele minuten voor tijd gelijk had gemaakt. Toch nog een krappe 3-2 overwinning.

Alverna begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al vrij snel de eerste kans. Joost Ebergen kopte hard in maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Hierna was er vooral een fase met veel balbezit voor Alverna en een tegenstander die via de counter wilde toeslaan. Na ongeveer een half uur spelen volgden twee kansen elkaar op. Eerst was het Sven van Gelder die na een steekpass van Danny Meyer met links uithaalde maar keeper Bos op zijn weg vond. Kort daarna een hard schot van Danny Meyer op de lat.

Het overwicht van Alverna resulteerde nog niet in doelpunten. Het kreeg gelukkig hulp van Rheden om op voorsprong te komen. Een voorzet van Joost Ebergen werd in eigen goal getikt door de ongelukkige rechtsback van Rheden, Mike Meerdink. Kort daarna een tegenvaller voor Alverna. Gaetan Klaassen viel geblesseerd  uit met een vervelende kuitblessure. In de daarop volgende fase speelde Alverna even met tien man en kreeg het zelfs nog een grote kans om de voorsprong uit te breiden. Sven van Gelder brak door op rechts maar zijn inzet van dichtbij ging via doelman Bos en lat weer het veld in. In de slotminuut van de eerste helft gaf Danny Meyer ook nog een prima assist op Boy van de Beek maar zijn harde schot ging in het zijnet. Conclusie van de eerste helft was dat Alverna ondanks het grote veldoverwicht slechts met een kleine voorsprong de kleedkamers opzocht.

Kort na rust dacht Alverna op rozen te zitten. Een perfecte corner van Bjorn Arts werd prima ingekopt door Rick van Ginkel die hiermee de 2-0 op het scorebord bracht. Alverna dacht dus op rozen te zitten met de 2-0 voorsprong op zak maar het verviel in nonchalance en schakelde teveel tandjes terug waardoor Rheden zijn kansen pakte. Een foute pass van Jihad Ouchene gaf een buitenkansje aan Rick Smeenk, 2-1. Het spel golfde op en neer en Alverna schakelde steeds minder om en benutte weer niet enkele mogelijkheden om de score te vergroten. Bjorn Arts schoot hard over en weer was het een Rheden verdediger die bijna zijn eigen doelman verschalkte  nadat hij een voorzet van Sven van Gelder verkeerd beoordeelde. Rheden kwam er steeds vaker gevaarlijk uit. Middenvelder Timmo Hoekstra schoot hard over en door het inbrengen van de snelle Ramon van’t Veld stichtte Rheden meteen gevaar in de slotfase van de wedstrijd. En dan vlak voor tijd gebeurde dan toch waar iedereen voor vreesde. Een uitstekende actie van de gevaarlijke Mounir Amezrine die zich door de Alverna defensie wurmde en de bal lag uiteindelijk via de kluts plots achter doelman Ruben te Witt, 2-2,

Alverna zette opnieuw aan om toch nog de drie punten op het Bospad te houden. Diep in blessuretijd zette Alverna nog eenmaal aan. Sven van Gelder brak op rechts door en zijn uitstekende voorzet belandde op het hoofd van Glenn Muller die uitstekend inkopte, 3-2.