ZSW/DPN 2 verder in play-offs

Foto: Gerd Jansen

ZSW/DPN 2 heeft de volgende ronde van de play-offs om promotie naar de Eerste Divisie bereikt. De Wijchense ploeg heeft daarvoor maandagavond ASV Lebo 2 aan de kant gezet: 3-5. Joël Piroe nam drie van de vijf doelpunten voor zijn rekening.

Met een 3-3 gelijkspel op zak ging de ploeg van Khalid Mansouri op bezoek in Amsterdam. ASV Lebo 2 zette ZSW vanaf het begin onder druk, waardoor de uitploeg de bal moeizaam in de ploeg hield. Ondanks dat, zorgde ZSW/DPN 2 voor hachelijke situaties voor het doel van de thuisploeg. Maar ASV Lebo sprong zelf ook niet goed met het balbezit om. Goede aanvallen waren daardoor schaars bij de tegenstander van ZSW.

Niek Jaspers onderschepte een pass van ASV en na een combinatie met Joël Piroe schoot Jaspers de eerste goal van de avond in het doel. Door die goal kon ZSW wat beter de vrije man vinden. De tweede goal aan Wijchense zijde viel niet door een goede combinatie, maar weer door een fout aan de kant van de Amsterdammers. Piroe pakte de bal af van de laatste man en met een fraaie schijnbeweging liet hij de keeper kansloos: 0-2. Dit was ook meteen de ruststand.

ASV Lebo startte goed aan de tweede helft. Enkele momenten na de aftrap lag de bal al achter Shayan Andani. Toen ASV Lebo 2 een gele kaart kreeg en daardoor met een man minder op het veld stond, breidde de uitploeg de voorsprong weer uit. Rafet Simsek wist te profiteren van de man-meer-situatie. De thuisploeg zocht de aanval, maar dat resulteerde niet in een goal. ZSW/DPN 2 kreeg ook mogelijkheden uit de counter, maar wist het net niet te vinden.

Toch scoorde de ploeg van Khalid Mansouri de 1-4. Jaspers onderschepte opnieuw de bal en bezorgde de bal bij Piroe, die feilloos raak schoot. Vrij snel na de goal van de Wijchense ploeg herpakte ASV Lebo zich, door een tegentreffer te scoren. Om de wedstrijd toch te winnen, zette de Amsterdammers een extra veldspeler in het veld voor de keeper. Dit pakte echter verkeerd uit.

ASV Lebo scoorde niet de 3-4, maar ZSW wist het gat tussen beide ploegen juist te vergroten. Piroe had geen moeite om de bal in het lege doel te krijgen: 2-5. De thuisploeg scoorde nog een eretreffer, maar verder dan 3-5 kwamen beide ploegen niet. Daardoor gaat ZSW/DPN 2 door naar de volgende ronde van de play-offs.

De volgende wedstrijd van ZSW/DPN 2 is een uitwedstrijd tegen Arentsburg op vrijdag 13 mei. DPN

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen