Woezik verliest van Silvolde, Trainer Kosterman naar de tribune

SC Woezik heeft na het gelijkspel van vorige week de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In een uitwedstrijd tegen Silvolde kwam de ploeg van Ton Kosterman nog wel op voorsprong, maar na negentig minuten stond er een 2-1 eindstand op het bord. Gijs Diebels maakte de enige goal namens SC Woezik. Trainer Kosterman kreeg rood.

Na drie minuten had Silvolde al een grote kans op de 1-0. De spits van de thuisploeg miste echter oog in oog met keeper Nicholas Skverer. Toen de wedstrijd ongeveer tien minuten onderweg was, draaide het spelbeeld. Was Silvolde in de eerste tien minuten de bovenliggende partij, daarna zette Woezik de toon. Net na het kwartier schoot Luuk van Raaij een vrije trap in de muur.

De wedstrijd was een klein halfuur onderweg en SC Woezik kwam op voorsprong. Silvolde kon de bal niet uit de eigen zestien krijgen en toen viel de bal voor de voeten van Gijs Diebels. Hij wist wel raad met deze mogelijkheid: 0-1. Zowel Jesse Vreman als Diebels kregen kansen om de score te verdubbelen, maar beide ploegen zochten de kleedkamers op met een terechte 0-1 ruststand.

Een wissel in de rust aan de kant van Silvolde en een tactische omzetting zorgde ervoor dat de thuisploeg meer druk naar voren kon zetten. In de 50e minuut resulteerde dat in een penalty voor Silvolde. Na een hoge bal vanaf de zijkant, zag de scheidsrechter een overtreding van een verdediger van Woezik. De spelers van de uitploeg protesteerden hevig, maar de strafschop vond doorgang en Roy Bouwman vond het doel: 1-1.

Een kwartier later stond SC Woezik met 2-1 achter. Een vrije trap werd goed ingekopt door Mike van Aken. De ploeg van Ton Kosterman probeerde met alles wat ze hadden de gelijkmaker te scoren. Silvolde kreeg echter een kans op 3-1, maar Skverer kwam op tijd zijn doel uit, waardoor er geen goal viel. Woezik kreeg via Michael Jansen nog een mogelijkheid op 2-2. Doelman Olthuis redde keurig op zijn inzet. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

De volgende wedstrijd van SC Woezik is een thuiswedstrijd tegen SJC op zondag 4 september. Dit vindt plaats op sportpark Woezik.