Yannis Ngola schiet Alverna in slotfase naar gelijkspel

Trainer Jan Pruijn krijgt langzamerhand zijn sterk verjongde selectie op de rails. De eerste thuiswedstrijd tegen het uit de Topklasse gedegradeerde SWZ Sneek werd 1-1. Invaller Yannis Ngola scoorde voor Alverna.

Alverna begon sterker dan de bezoekers uit Sneek en vooral spits Rubin Rip bleef met zijn snelheid continue voor gevaar zorgen. Na 10 minuten testte hij de goalie met een ferme kopbal en na 15 minuten stond de doelpaal succes in de weg. Hierna kreeg SWZVV iets meer balbezit maar er moest en botsing tussen keeper Aria Hashemie en Sergio Vieira aan te pas komen om de 0-1 te scoren. Uitgespeelde mogelijkheden vielen er tot de rust niet te noteren.

Ook na de thee waren de ploegen aan elkaar gewaagd maar Pruijn wisselde met succes. Spits Yannis Ngola kwam voor Cas van de Wal en middenvelder Dennis Arts viel in voor Mels Lantang. Van der Wal gaf 10 minuten voor het einde een mooie steekbal op Ngola die onberispelijk voor de 1-1 zorgde.

SWZ was daarna van streek en Alverna rook de overwinning. Het was wederom Ngola die de 3 punten op het Bospad had kunnen houden. Na een solo van Fred Mendez kreeg hij eenzelfde kans als bij het doelpunt maar nu wist de keeper zijn inzet te keren. Al met al een verdienstelijk punt voor de Bospadploeg die de supporters met een tevreden gevoel richting kantine stuurde waar het nog lang druk en gezellig bleef.

Zondag speelt Alverna tegen Dieze West in Zwolle en 11 september komt de Meern op bezoek.