Goed spelend AWC moet de punten aan de Baronie laten

AWC heeft in Breda een voortreffelijk indruk achtergelaten. Tegen de Baronie was het in de eerste helft de meerdere, maar moest uiteindelijk in de tweede helft toch de punten in Breda laten. Keerpunt in de wedstrijd was de 78e minuut, waarin AWC een wel erg zwaar gestrafte strafschop tegen kreeg, maar ook Niels Ceelen met een tweede gele kaart het veld kon ruimen.

De Baronie is favoriet in de eerste klasse C, Zuid 1, voor het kampioenschap. De ploeg uit Breda kan immers blinken met 22 jaar hoofdklasse en zelfs 1 jaar topklasse. De Baronie wil direct terug naar die hoofdklasse.. AWC stelt misschien de doelstelling ietwat lager, maar hoger dan de 7e plek het vorige seizoen, is zeker de doelstelling.

De thuisclub startte voortvarend en voordat de supporters op het bijveld (de nieuwe kunstgrasmat was nog niet klaar) een plaatsje hadden bemachtigd, stond het al 1-0. Een prima voorzet van Jason Tjien-Fooh belandde precies op het hoofd van uitblinker Jonathan Constantia, die doelman Dennis de Koning geen schijn van kans gaf.

AWC leek even van slag. Twee gele kaarten, voor Niels Ceelen en Jim Toonen waren het resultaat. Daarna nam AWC het heft in handen. Rico Timmermans schoot in de 18e minuut, via een Bredaas been, rakelings over. Maar in de 24e minuut kwamen de bezoekers verdiend gelijk. Een vrije trap van Rico Timmermans werd door iedereen gemist en verdween pardoes in het net. AWC behield het overwicht, maar de beste kansen waren toch voor de Baronie. Kort voor de rust kwam Jonathan Constantia tweemaal alleen voor doelman Dennis de Koning, maar ook tweemaal redde de Wijchense doelman voortreffelijk.

Het begin van de tweede helft was weer voor de thuisploeg. Moustafa Mohammad kreeg een uitgelezen kans om Baronie weer op voorsprong te brengen, maar faalde voor open doel. De thuisclub werd in de tweede helft beter. Er waren kansen voor Constantia en Weterings maar zonder resultaat. Het leek erop dat de wedstrijd geen winnaar kreeg tot de 77e minuut. Foutjes in de achterhoede bij AWC kwamen samen bij de doorgebroken Constantia, die echter licht beroerd werd aangeraakt door Niels Ceelen. Professioneel liet deze zich vallen, waarna de scheidsrechter voor strafschop floot tot ontstentenis van de gehele Wijchense kolonie. Richard Baharila Johannes liet vanaf 11 meter De Koning geen schijn van kans. Niels Ceelen had al zijn tweede gele kaart ontvangen en kon zodoende vroegtijdig douchen. Voor de statistiek maakte Jason Tjien-Fooh er nog 3-1 van. Maar de wedstrijd was toen al gespeeld.

Scoreverloop: 2. Jonathan Constantia 1-0, 24. Rico Timmermans 1-1, 78. Richard Baharila Johannes 2-1 ( strafschop), 83. Jason Tjien-Fooh 3-1

Opstelling AWC: Dennis de Koning, Nicky van de Groes (85.Laurens Loenen), Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Niels Ceelen, Fren Stevens, Hamdi Tasci (88.Joost Loeffen), Hesdey Suart, Rico Timmermans, Jim Toonen, Gijs de Kleyn