AWC de kansen, Beerse Boys de doelpunten

AWC heeft bij Beerse Boys de drie punten in Middelbeers gelaten. AWC kreeg de beste scoringskansen, zeker een zevental, waaronder Niels Ceelen tweemaal de lat, maar de thuisclub was duidelijk effectiever. Met name spits Jannes Mulders gaf zichzelf en de club een waardig verjaarskadootje. Net 19 jaar geworden en dan twee doelpunten maken en bij het andere doelpunt het voorbereidend werk verrichtend, was hij zonder twijfel de man van de wedstrijd.

In de 4e minuut tastte de achterhoede van AWC mis op een dieptepass van de Boys. Jannes Mulders kon alleen op doelman Dennis de Koning sprinten, maar werd licht aangeraakt door Joost Loeffen, waardoor deze kans voorbij ging. De hele thuisclub schreeuwde om een strafschop , maar het fluitsignaal bleef uit. Daarna nam AWC het heft in handen. Uit een voorzet van Jim Toonen kopte Niels Ceelen keihard tegen de lat. Twee minuten later wederom een diepte bal op Jannes Mulders. Joost Loeffen toucheerde hem weer licht, maar nu was de arbiter resoluut en toonde Loeffen de gele kaart en gaf een een strafschop. Deze werd onhoudbaar door Mulders ingeschoten, 1-0.

AWC ging niet bij de pakken neerzitten en begon een waar offensief. Hesdey Suart zag zijn inzet op de doellijn door een te hulp geschoten speler gekeerd, terwijl een schot van Rico Timmermans, richting doel, werd geblokt. Pas in de 30e minuut kwam Beerse Boys pas weer in de aanval. Mulders schoot nu echter in vrije positie hoog over. Hesdey Suart testte kort voor de rust nog doelman Koen van Kollenburg.

Na de rust stond AWC op scherp. Binnen de minuut speelde Fren Stevens de bal keurig vrij, paste op Hesdey Suart, die na een aantal schijnbewegingen Rico Timmermans geheel vrij voor het Beerse doel zette. Timmermans schoot echter te slap in om het de Beerse doelman echt moeilijk te maken.
Daarna was het een optelling van kansen voor AWC. Niels Ceelen schiet rakelings naast. Niels Ceelen schiet uiterst hard tegen de lat. Hesdey Suart maakt een schijnbeweging te veel om raak te schieten. Dat doet hij even later nogmaals. Fren Stevens schiet na een indrukwekkende solo nipt naast.

En dan komt de 79e minuut. Een dieptepass op Jannes Mulders, die op zijn beurt Joost Schapendonk aan het werk zet. Deze schiet eerst tegen Dennis de Koning aan, dan tegen de lat, maar dan uiteindelijk toch in het doel. AWC bleef ook daarna nog het overwicht en het balbezit houden. Niels Ceelen zag zijn trap nog net tot corner verwerkt door de doelman, waarna in de 85e minuut Mulders met een verre maar bekeken trap aan alle illusies van AWC een eind maakte.

Komende zondag komt Goes op bezoek. De wedstrijd in Wijchen begint om 14.00 uur. Goes heeft evenals AWC 4 punten, maar zij hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Opstelling: Dennis de Koning, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Niels Ceelen, Fren Stevens, Hamdi Tasci ( 46.Lennart Nieuwenhuis), Hesdey Suart, Rico Timmermans, Jim Toonen ( 72. Daan Paau)