AWC sluit eerste competitiehelft winnend af

AWC moest op bezoek bij de Rooms Katholieke Tilburgse Voetbal Vereniging (RKTVV). Deze ploeg stond, met een punt meer, net boven de Wijchenaren, maar twee wedstrijden minder gespeeld. En allebei in de bedreigde zone, dus was ook dit duel van belang voor bezetting van de degradatie c.q. nacompetitieplaatsen. AWC won met 1-3.

RKTVV kwam het beste uit de startblokken en kwam al na 8 minuten op voorsprong. Mathew Wanner kon, gehinderd door Hamdi Tasci, toch nog inkoppen en gaf doelman Stijn Verharen geen schijn van kans. Een minuut later was Rico Timmermans uit een vrije trap dicht bij de gelijkmaker, maar de bal scheerde langs de verkeerde kant van de paal. Weer een paar minuten later was RKTVV dicht bij verdubbeling van de score. Spits Murat Er mocht alleen op de keeper afgaan, maar Stijn Verharen reageerde voortreffelijk. Daarna ging het spel gelijk op zonder dat beide ploegen nog tot doelrijpe kansen kwamen. Pas 5 minuten voor het rustsignaal testte Lennart Nieuwenhuis nog de Tilburgse keeper. Ook Bob Vroom, uitblinker aan Tilburgse zijde, deed dat aan de andere kant, terwijl Nieuwenhuis namens AWC nog een keer rakelings voorlangs schoot.

De tweede helft was geheel voor AWC. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Fren Stevens zette voor, Lennart Nieuwenhuis miste half, waarna Jair Roos, gelegenheidsspits, bij blessure-afwezigheid van Gijs de Kleyn, goed afrondde. In de 56e minuut kwam AWC op voorsprong. Een vrije trap van Lennart Nieuwenhuis passeerde iedereen. Spits Murat Er  schoot voor de thuisclub nog een keer over, maar dat was nog het enige wapenfeit van de Tilburgers. In de 77e minuut schoot Fren Stevens op aangeven van Jair Roos de uiteindelijke eindstand op het scorebord. Debutant bij AWC, Max de Bruijn, mocht in de laatste minuten zijn opwachting maken. Hij had nog bijna een assist op zijn naam gekregen, maar zijn voorzet werd door de 17-jarige Job van de Groes, net naast gekopt. AWC sluit hiermede de eerste helft van de competitie goed af, met eerst twee gelijke spelen en daarna 2 overwinningen!

A.s. zaterdag 17 december om 16.00 uur wordt nog voor de beker tegen Bennekom gespeeld.  Daarna gaat de winterstop in. De competitie begint weer op 29 januari 2017. Het Bredase Baronie komt dan op bezoek.

Opstelling:  Stijn Verharen, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Fren Stevens, Hamdi Tasci ( 89. Job van de Groes), Lennart Nieuwenhuis ( 86. Max de Bruijn), Rico Timmermans (81. Jaap Jansen), Jair Roos, Justin Vo s, JIm Toonen.