Trivosdames superieur naar 4-0 overwinning

Foto: Erik Wouters

De 1 minuut stilte in Sportcentrum Arcus na het overlijden van oud-secretaris en oud-TC Voorzitter Bert van Lotten, maakte stevige indruk bij de dames van Trivos. In de beginfase waren ze nog niet helemaal bij de les en moest coach Martin van Eijck alle zeilen bijzetten. Hierna zetten ze het recht met als eindresultaat een 4-0 overwinning.

In de eerste set werd een achterstand van 3-7 bereikt, waardoor de eerste Trivos timeout werd aangevraagd. Stefanie Beekers scoorde meteen bij de hervatting, echter pakte V.C.V. de draad meteen weer op. Het jonge V.C.V team uit Varsseveld, dit seizoen voor het eerst uitkomend in de     3e divisie, hield de overhand en speelde lekker vrij uit. Vooral de middenaanvalster met nummer 10, was in vorm.
Bij 7-10 begon Trivos beter te spelen. Lieke Wouters scoorde met een harde middenaanval en Hennie Visser scoorde met de service via de verdediging van V.C.V. Het killblock van Lieke Wouters maakte het mooi af 10-10.
Het spel ging gelijk op maar bij 13-13 sloeg Manon Ottjes een harde aanval via de V.C.V. verdediging uit het veld. De tegenstander was van slag en sloeg de volgende bal uit. Dit zetje had Trivos nodig.
Een ace met de service van Manon Ottjes en een prachtige aanval van Stefanie Beekers, na een mooie setup van Hennie Visser, gaf een geruststellende stand 17-13. Na de V.C.V. timeout ging Trivos gestaag door met scoren met af en toe een tegenstoot van V.C.V. Na het bekende eerste ‘Vissertje’ van spelverdeelster Hennie Visser, maakte uiteindelijk Stefanie Beekers het eindpunt met een ferme knal 25-20. trivos-wijchen-101216-01

Trivos was in de tweede set op haar hoede, want bij vlagen had V.C.V. laten zien toch wel goed te kunnen volleyen. Vooral de nummer 10 was gevaarlijk. Trivos maakte meteen 4 punten, waaronder 3 killblocks van Manon Ottjes en Lieke Wouters. Vooral mooi om te zien was de wederopstanding van de linkshandige Anouk Boereboom als buitenaanvalster. Bij 9-1 deed V.C.V. nog even iets terug, maar de geest was uit de fles. De ene na de andere mooie aanval en veel servicedruk was aan Trivos besteed. Wederom een 2e ‘Vissertje’ bracht V.C.V. helemaal tot wanhoop. De laatste beslissende punten werden door Dionne Schreven, Lieke Wouters en Manon Ottjes binnen gehaald 25-12. trivos-wijchen-101216-02

Met een venijnig schampschot opende Anouk Boereboom in de derde set de score voor Trivos 1-0. Toch was daar weer de nummer 10 van V.C.V. 1-1. Manon Ottjes maakte de 2-1, waarna Lieke Wouters aan de service kwam. Met een servicereeks van 8 punten (waaronder een ace) bouwde zij de score uit naar 10-1. Bij 17-8 werd Miriam Huisman ingebracht voor de vermoeide Manon Ottjes.
V.C.V. begon toch nog even tegen te stribbelen en kwam terug tot 21-16. Trivos pakte de draad weer op en door Dionne Schreven en Lieke Wouters werd de setwinst binnen gehaald 25-16. trivos-wijchen-101216-03

De vierde set moest voor Trivos 5 punten opleveren. Maar zoals zo vaak verslapt de concentratie toch zienderogen. Dit verschijnsel sluipt genadeloos binnen en zorgt er vaak voor dat er toch een setje wordt weg gegeven. Maar niet deze keer.
De partij kende een gelijk opgaand geheel, maar bij 3-3 begon Trivos uit te lopen door mooie scores van Lieke Wouters, Manon Ottjes en Dionne Schreven. 7 punten met de service door Anouk Boereboom maakten het alles met elkaar dat bij de stand van 9-3 een time out door V.C.V. werd aangevraagd. Bij 13-5 begon V.C.V. nog even tegen te stribbelen maar dat mocht geen naam meer hebben. De laatste 2 punten werden gemaakt door V.C.V. zelf doordat de bal 4x werd geraakt en de laatste bal prompt in het net werd geslagen 25-15.

Volgende week zaterdag 17 december moet Trivos naar Eerbeek tegen de nummer 2 op de ranglijst Spiker Dames 1.
Op zaterdag 21 januari 2017 speelt Trivos haar eerste wedstrijd in het nieuwe jaar tegen de nummer 4 D.V.O. uit Hengelo.
Deze wedstrijd begint om 18:30 uur in Sportcentrum Arcus. trivos-wijchen-101216-04

Fotograaf Erik Wouters (www.woutersfotografie.com)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen