Trivos Dames starten 2e competitiehelft met overwinning

Na een winterstop van 5 weken zijn de dames van Trivos D1 goed begonnen aan de 2e helft van het seizoen. Tegen de nummer 4 van de ranglijst, DVO uit Hengelo, werd met 3-1 gewonnen. Een aantal speelsters van de Trivos selectie was voor deze wedstrijd niet inzetbaar en dus werd met succes weer een beroep gedaan op speelsters van het 2e team.

Interim coach Edward Geerts moest dus nogal wat improviseren met de opstelling. De eerste set ging tot 11-11 gelijk op, maar door een aantal onnodige fouten bij Trivos kon daarna DVO uitlopen naar 13-16. Een dubbele wissel van Trivos bij de stand 15-17 had helaas niet het gewenste effect. Met name sterke middenaanval en goed verdedigen van DVO bracht DVO naar de stand 19-24. Trivos kwam nog terug tot 23-24, maar een slimme prikbal van DVO bracht hun de winst in deze 1e set: 23-25.

De start van de 2e set van Trivos was duidelijk beter. Via goede services van Hennie Visser en goede aanvallen van Manon Ottjes, Lieke Wouters en Anne Veenstra kwam al snel een 12-7 voorsprong voor Trivos op de borden. Bij deze stand werd een 1e time-out door DVO aangevraagd. DVO kwam terug tot 16-15, ook geholpen door onnodige fouten aan Trivos kant. Bij deze stand werd Anouk Boereboom gewisseld voor een nieuwe speelster aan Trivos kant Korinda Kant op de passer/loper positie Dit pakte goed uit. Door o.a. goede services van Stefanie Beekers, harde aanvallen van Manon Ottjes en slimme tactische balletjes liep Trivos uit naar de setwinst: 25-18. Trivos Wijchen

Met dezelfde opstelling set startte Trivos ook de 3e set. Tot de stand 16-16 liep het gelijk op, maar het vervolg van deze set was duidelijk voor Trivos. Via goede aanvallen van Korinda Kant en Manon Ottjes, een kill-blok en goede services won Trivos de 3e set overtuigend met 25-18.

Ook de 4e set was voor Trivos. Wederom diverse slimme tactische ballen van de spelverdeelster brachten een 13-8 voorsprong voor Trivos. Ook na een time-out van DVO liep Trivos verder uit naar 18-10. DVO sputterde daarna nog even tegen (18-14).Bij deze stand kwam Anne Veenstra weer terug in het veld. Via o.a. 2 directe service aces van haar werd uiteindelijk ook de winst in de 4e set bereikt: 25-18 en daarmee ook een verdiende 3-1 winst van de wedstrijd. Trivos Wijchen

Na afloop een tevreden coach die meer beleving had gezien bij de Trivos dames. De supporters waren het er over eens dat na de wat onwennige start van de eerste set er met wat meer scherpte er achteraf zelfs een 4-0 overwinning mogelijk was geweest. Door deze 3-1 winst klimmen de Trivos dames naar de 6e plaats van de ranglijst, met één of twee wedstrijden minder gespeeld t.o.v. de teams boven hen. De Trivos dames hebben er duidelijk weer vertrouwen in en richten zich op de nummer 2 positie die recht geeft op promotie/degradatie wedstrijden. Het zou zo maar kunnen. Het onderlinge verschil tussen de huidige nummers 2 tot en met 10 op de ranglijst in punten en sterkte is niet zo groot. Dan moet er volgende week, uit tegen de nummer 9 Alterno, wel gewonnen worden natuurlijk! Trivos Wijchen Foto´s door Rob Jansen, verslag door Linze Veenstra