Basketballers Wyba winnen derby van Trajanum

Het basketbal seizoen in de eerste divisie is al over de helft en het blijft spannend in de top. Virtus staat 6 punten voor gevolgd door veel teams die gedeeld 2e staan waaronder Wyba en Trajanum. Als Trajanum dan ook op bezoek komt bij Wyba krijg je een mooi affiche. Helaas ontbrak Olaf Janssen door een blessure bij Trajanum waardoor de wedstrijd niet het derby gevoel had.

Het begin van de wedstrijd was voor Wyba dat via Rick Elemans de score opende. Corstiaan Kan werd door het team gezocht en hij kon alleen maar foutief afgestopt worden. Hierdoor liep Wyba vanaf de vrije worplijn uit naar een 8-2 voorsprong. Trajanum kon via Mency en Celaire Trajanum weer in het spoor van Wyba krijgen met een 18-19 voorsprong voor de gasten uit Nijmegen.

In het tweede kwart bleef Corstiaan Kan domineren maar grossierde Wyba ook in dom balverlies. Deze werden direct benut door Trajanum waardoor Wyba snel tegen een achterstand aanliep. Wyba kon aanvallend geen grip krijgen op de tegenstander en hard verdedigend werk zorgde ervoor dat de achterstand met de rust 30-32 was.

Ondanks het matige spel in de eerste helft bleef de schade beperkt en de tweede helft begonnen beide ploegen voortvarend. Vooral Kieran Celaire kon Trajanum in het spoor van Wyba houden die met Corstiaan Kan en Thijs van Beek een sterk duo hadden.
Na 7 minuten in het derde kwart stond Wyba 40-43 achter maar verdedigend kregen ze meer grip op Trajanum en wisselingen in de zone zorgden ervoor dat de angel eruit werd gehaald. Scorend liep het goed bij Wyba en als Anas Alharran met een driepunter Wyba op voorsprong schiet, is het Stan Bruijstens die zijn eerste score van de wedstrijd pakt.

Een kleine voorsprong van 49-43 staat bij aanvang van het vierde kwart op het bord en Corstiaan Kan en Stan Bruijstens maken gebruik van het overwicht waardoor Wyba naar een 10+ voorsprong kan uitlopen. De verdediging staat goed maar er worden teveel aanvallende rebounds weggegeven waardoor Trajanum steeds kansen krijgt op een score en Wyba kan daardoor niet uitlopen. Bij een 59-48 voorsprong is het Stan Bruijstens die met zijn typische “inside bank-shots” de voorsprong kan vergroten. In de eerste ontmoeting tussen Wyba en Trajanum werd er door Trajanum met 6 punten verschil gewonnen waardoor Wyba nu met meer punten verschil wilde winnen om bij een mogelijk gelijke positie op de ranglijst het voordeel te krijgen. Hierdoor bleef Wyba geconcentreerd spelen en bleef de marge meer dan 10 en werd de wedstrijd beslist met een 73-59 overwinning voor Wyba.

Scores: Corstiaan Kan 38 punten, Stan Bruijstens 10 punten en Thijs van Beek 9 punten.