Basketballers Wyba verliezen topper tegen Attacus

Attacus dat op een 2e plaats staat in de eerste divisie ontving Wyba dat op 2 punten achterstand stond. Wyba kon het niet bolwerken en verloor met 89-72.

Wyba kon door ziekte niet op volle sterkte aantreden maar de spelers wisten wat er op het spel stond en vanaf het eerste moment werd er scherp verdedigd. Robert Bril wordt gezocht en hij kan de score voor Wyba openen. Ondanks de sterke verdediging van Attacus konden Robert Bril en Corstiaan scoringskansen creƫren maar bij de thuisploeg was het de center Van de Horst die niet te stoppen was waardoor beide teams elkaar niet veel ontliepen. Het eerste kwart eindigde in een 19-20 voorsprong voor Wyba.

In de eerste helft van het tweede kwart heeft Wyba moeite met de verdediging van Attacus en kan de thuisploeg een kleine voorsprong nemen. Daarna loopt het aanvallend weer en kan Wyba met driepunters van Corstiaan Kan en Rick Elemans de voorsprong weer pakken. Als Roel van Beek aan het einde van de eerste helft ook van afstand met scherp schiet komt Wyba met de rust tot een 35-41 voorsprong.

In het begin van de tweede helft zorgen driepunters van Anas Alharran voor een 10 punten voorsprong maar verdedigend herpakte Attacus zich en Wyba verliest de controle over de wedstrijd. Als er dan niet snel genoeg uitgestapt wordt op de schutters van Attacus vliegen de driepunters binnen en komt Attacus langszij en begint het vierde kwart met een 61-60 voorsprong voor de thuisploeg. Verdedigend probeert Wyba nog het tij te keren maar heeft het de kracht niet meer. De schutters van Attacus worden meermaals in stelling gebracht en Attacus kan uitlopen. Als Vincent Bremer dan in een ongelukkige botsing heeft en met een losse tand niet meer kan meespelen is het verzet gebroken. Attacus kan de voorsprong uitbouwen en wint de wedstrijd met 89-72.
Corstiaan Kan 21 punten, Roel van Beek 14 punten, Robert Bril, Stan Bruijstens en Anas Alharran 10 punten.