Haanenbergh als eerste van start met Tennis + in Wijchen

Dinsdagavond was de aftrap (of wellicht de eerste service) van Haanenbergh Tennis +. Er hadden zich 6 spelers aangemeld. Tennis + is bestemd voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking die cognitief en/of sociaal emotioneel niet mee kunnen met leeftijdsgenoten binnen het reguliere tennis.

Tennis + is bedoeld voor diegenen die het leuk vinden om in spelvorm vaardigheden van het tennis aan te leren. Plezier, enthousiasme en het vertrouwen in eigen mogelijkheden van de spelers staan hierin voorop en gaan hand in hand met de verbetering van conditie en de ontwikkeling van motorische en sociale vaardigheden.

Denise Wessels is één van de initiatienemers van Haanenbergh Tennis +. Haar zoon Tom heeft een hersenverlamming en loopt o.a. motorisch achter op zijn leeftijdsgenoten. Denise: “Wij zijn in Wijchen gaan zoeken naar een sport voor Tom maar konden niets vinden wat geschikt voor Tom was. Toen is hij gaan tennissen bij Rapiditas in Nijmegen. De beperking van de sportmogelijkheden van mijn eigen zoon en het feit dat wij meer betrokkenheid richting de maatschappij willen tonen voor verstandelijk gehandicapte sporters hebben ons doen besluiten om Tennis + op te zetten. Op deze wijze leveren we ook een belangrijke bijdrage aan de integratie van verstandelijk gehandicapte sporters. Voor het opzetten hebben we advies ingewonnen bij Peter Jansen. Hij is één van de initiatiefnemers van Voetval + bij sc Woezik. We hebben zijn plan gebruikt als basis voor het opzetten van Tennis +. En gezien het aantal aanmeldingen hebben wij een juiste keuze gemaakt.”

De vader van de 8-jarige Lars is erg benieuwd of Lars het kan. “Lars is 8 jaar, maar door een verstandelijke beperking loopt hij achter en lijkt hij 3 jaar. Ik wil hem stimuleren en prikkelen om iets te gaan doen. Ik ga gewoon proberen of Tennis + iets voor hem is en dan kijken we wel of het lukt. Na drie proeflessen gaan we bekijken of het van beide kanten klikt. Zo ja, dan kan Lars lid worden. Zo nee, dan helaas. Dan moet ik wellicht op zoek naar iets anders voor Lars.

Om het allemaal financieel rond te krijgen, hebben ze bedrijven benaderd om als sponsor op te treden. En gelukkig waren deze bereid.
De Sponsoren zijn: Leesmap.net, Bernadette Beeren Body Coaching, Martin Jansen autoservice, Brownies en Downies Wijchen, Postma Bouw & GWW, All-in Bouwmanagment en Shoe Scout. Met behulp van deze sponsoren en de subsidies van de KNLTB, gemeente Wijchen en Grenzenloos Actief (van NOC NSF) worden de trainingskosten betaald. De club betaalt voorlopig zelf de koffie/thee/limonade voor de deelnemers en vrijwilligers die meehelpen.

Zij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die het G-tennis willen ondersteunen. Als vrijwilliger ondersteun je met de les. Dit betekent onder meer dat je samen de warming-up doet, een balletje aanspeelt tijdens de training en vooral veel gezelligheid. Bij een grotere groep vrijwilligers, wordt je eens in de 3 of 4 weken ingedeeld.

Geïnteresseerd of vragen?? Stuur dan een mail naar  [email protected].

De kennismaking met de trainer, de vrijwilligers en elkaar Oefenen in de oefenkooi hoort er ook bij

Trainer Joffe v.d. Heijden heeft, naar eigen zeggen, geen ervaring van het verzorgen van trainingen aan mensen m,et een verstandelijke beperking. “Het lijkt mij echter heel leuk om te doen. In het begin moet ik natuurlijk aftasten wat de beste trainingsmethode is, maar ik pas mij makkelijk aan, dus het moet zeker gaan lukken.”

Wil je meer weten of wil je je opgeven?
Mail dan naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen